Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rosandič chce z Česka do ešte lepšej ligy, Slovan už nerieši: Mosty za sebou však nepálim

BANSKÁ BYSTRICA/HRADEC KRÁLOVÉ - Mladý slovenský obranca Mislav Rosandič sa po majstrovskej sezóne s HC´05 iClinic Banská Bystrica rozhodol prestúpiť do HK Mountfield Hradec Králové. V exkluzívnom interview pre náš portál hovoril o tejto zmene, očakávaniach v novom pôsobisku, minulom ročníku, Slovane Bratislava ale napríklad aj o šanciach Slovenska na Majstrovstvách sveta v Nemecku.
Zdroj: Branislav Račko
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol opustiť Banskú Bystricu a posilniť práve HK Hradec Králové?

"Chcel som sa posunúť do lepšej súťaže. Hradec mi dal konkrétnu ponuku na zmluvu, tak som sa rozhodol takto. Vedel som, že mali dobré play-off. Je to kvalitná organizácia, dobrý tréner a celé okolie okolo tímu. Zmluvu som podpísal na dva roky."

Zavážil v rozhodovaní o prestupe do Hradca aj fakt, že je tam niekoľko Slovákov a spoločne s tebou prestupuje aj Tomáš Zigo?

"Tomáš v tom rolu nehral, pretože keď som sa dozvedel, že tam ide aj on, tak ja som mal už zmluvu podpísanú. Až o dva týždne neskôr som sa dopočul, že podpísal aj on."

Mal si aj nejaké iné ponuky?

"Mal, ale po tom, čo som vedel, že ma sledujú a chcú ma získať v Hradci, tak som už neriešil iné."

Jednal si aj so Slovanom Bratislava?

"Nie, to som už vôbec neriešil."

Vieš si predstaviť, že by si sa do Banskej Bystrice v budúcnosti ešte vrátil?

"Určite si to predstaviť viem, mosty za sebou nepálim. Mne sa v Bystrici páči. Podaril sa nám historický úspech, zisk titulu a určite sa tam hocikedy rád vrátim."

Akurát skončená sezóna sa dá hodnotiť len pozitívne?

"Z tímového hľadiska áno. Veľmi spokojní môžu byť tréner, organizačný tím, majiteľ a prezident klubu, či primátor mesta a v neposlednom rade samotní fanúšikovia. Prvýkrát sme sa stali majstrami, čo viac k tomu treba dodávať?! Pred klub je to veľká vec."

Budete hrať Ligu Majstrov existuje možnosť, že v jednej skupine môžete naraziť práve na Banskú Bystricu, čo by bolo veľmi špecifické, však?

"Banská Bystrica ide zo štvrtého koša, Hradec z tretieho, takže áno, nejaká šanca tam je. Určite by to pre mňa bolo zaujímavé. Musím povedať, že proti chlapcom z Bystrice by som si rád zahral."

Okrem Tomáša Ziga poznáš osobne aj niekoho iného z tímu Hradca?

"Osobne poznám Dominika Graňáka, mladého Pavla Rybára, s ktorým som bol na jednom turnaji, Martina Štajnocha, ale je tam viac Slovákov a aj keď niekoho nepoznám, tak spoznám."

Aký je tvoj osobný cieľ do sezóny?

"Určite sa chcem prebojovať medzi prvých šesť obrancov v tíme a hrať čo najviac, keďže v tejto sezóne som v Slovane veľa priestoru nedostával. V Banskej Bystrici sa to potom trošku zlepšilo, ale aj tak to nebolo podľa mňa ideálne. Myslím, že stále mám veľa priestoru, kde sa môžem zlepšovať a posunúť sa vyššie."

Hradec Králové hral minulý rok prestížny Spengler Cup, hovorí sa o možnosti jeho ďalšej účasti aj tento rok. Privítal by si takéto spestrenie sezóny?

"Viem, že tam boli, ale prvýkrát počujem, že je možnosť štartu aj teraz. Určite by to bola veľká vec, keby sme tam išli. Je to najstarší turnaj, hrá sa v Davose, v tej „drevenej búde“. Bol by som len rád, keby sa mi podarilo zahrať si tam."

Vidíš v českej lige nejaký potenciál pre teba, že sa budeš môcť posunúť vyššie, niekde do Švédska, Fínska, alebo tak?

"Podľa mňa určite áno. Všetci sme videli, ako ďaleko sa české tímy dostali v Lige majstrov. Sparta Praha hrala finále LM a v play-off extraligy proti Brnu vypadla hneď v prvom kole, takže aj tu je vidieť, že tie kluby majú dobrú úroveň. Uvidíme, ako sa po sezóne vyvinie situácia, či tam ostanem, ale určite by som sa chcel posunúť niekde ďalej najneskôr po dvoch rokoch."

Ako vidíš šance Slovenska na Majstrovstvách sveta?

"Chlapcom budem samozrejme držať palce. Z dovolenky (smiech). Čítal som veľa článkov o tom, že tam nie je žiadny hráč z NHL, ale myslím si, že to vôbec nevadí, pretože viem, ako to bolo aj na MS U20, kde sme tiež nemali žiadne hviezdy, ale proste je to turnaj. Nemusíš byť ani lepší, môžeš prehrať väčšinu zápasov, ale ak vyhráš ten jeden najdôležitejší, tak sa to môže podariť. Pokojne to môže prísť aj so silnejším súperom. Na takomto turnaji sa to podľa mňa vždy dá nejako urvať. Ak sa chlapci zomknú, budú hrať ako mužstvo a zachytá im brankár, tak môžu postúpiť zo skupiny a verím, že pôjdu čo najďalej."

Mrzí ťa, že si sa nedostal do nominácie?

"Tento rok sa mi tam nepodarilo dostať. Aj keď som figuroval v nominácii na začiatku sezóny, tak nám Slovan nedovolil ísť a potom ma už tréner nevolal. Je ale veľa slovenských hráčov, ktorí hrajú v kvalitných súťažiach. Na jednej strane ma to samozrejme trochu mrzí, ale zas ma to nehnevá, pretože viem, že chlapci, ktorí tam idú, dajú do toho všetko."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články