Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovensko má veľkú šancu na prvé kolo draftu: Supertalent z Ružinova medzi elitou

AHL
WASHINGTON - Posledným Slovákom draftovaným v prvom kole bol v roku 2013 Marko Daňo, no v drafte NHL 2017 sa to viac ako pravdepodobne zmení.
Zdroj: instagram.com/stinghockey
Zdieľajte:

Centrálna skautská kancelária NHL priniesla rozsiahly zoznam nádejí z celého sveta. Jednoznačnou jednotkou by mal byť Nolan Patrick, ktorý aj napriek pauze spôsobenej zranením figuruje na prvom mieste. Za ním je Švajčiar Nico Hischier.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Slovan sa nevzdáva a urputne bojuje o dôležité body, pokorí „Belasá armáda“ na Ďalekom východe „Tichomorskú flotilu“?

Slovenský hokej má hneď trojnásobné zaastúpenie. Jasnou slovenskou jednotkou je podľa očakávania Adam Ružička zo Sarnie Sting (OHL). Iba 17-ročný útočník sa nachádza na skvelom 27. mieste, na základe čoho má viac ako reálnu šancu byť vybratý hneď v prvom kole. V juniorke zatiaľ odohral 41 zápasov a nazbieral 27 bodov. Kanadský sportsnet ho dokonca zaradil na 19. miesto.

To však nie je všetko, ďalšími slovákmi v rebríčku sú Marián Studenič na 86. mieste a Samuel Buček na 97. pozícii. V rebríčku Európy figuruje ďalších 12 hokejistov zo Slovenska.

Tohtoročný draft nováčikov NHL sa uskutoční 23. a 24. júna 2017 v Chicagu v hale United Center a zdá sa, že pre slovenský hokej by mohol byť po rokoch znova úspešný.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: sarniasting.com, sportsnet.ca

Diskusia

Podobné články