Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najväčšie hviezdy, ktoré sa nepredstavia na MS do dvadsať rokov

Majstrovstvá sveta do dvadsať rokov každoročne prichádzajú o svoje najväčšie hviezdy, ktoré sa už naplno presadili v NHL. Mužstvá tejto organizácie ich totiž len veľmi zriedka uvoľňujú pre potreby reprezentácií.
Zdroj: iihf.com
Zdieľajte:

Connor McDavid (Kanada)

Znie to neuveriteľne, ale najproduktívnejší hráč NHL by ešte mohol hrať na juniorsých majstrovstvách sveta. Stále len devätnásťočný kapitán Edmontonu Oliers v tejto sezóne nastúpil na 35 duelov a zaznamenal dvanásť gólov a dvadsaťosem asistencií. Jednotka draftu z roku 2015 reprezentovala na tomto fóre Kanadu dvakrát s bilanciou 14 zápasov a 15 bodov.

Patrik Laine (Fínsko)

Fínsky "sniper" je ešte o rok mladší ako Connor. Krídelník Winnipegu Jets prekováva strelecké rekordy ako na bežiacom páse. V osemnástich rokoch nie je každodenným prípadom nastrieľať v NHL 19 gólov v 36 zápasoch...Odchovanec Tappary sa predstavil na MS U20 len minulú sezónu a Suomi priviedol dvanástimi bodmi k zlatým medailám. Stal sa aj najlepším strelcom podujatia.

Auston Matthews (USA)

Amerike bude nesmierne chýbať tohtoročná draftová jednotka. Zázračné dieťa svetového hokeja zažilo debut v NHL ako zo sna. Hneď v prvom zápase tejto ligy strelil štyri po sebe idúce góly a doteraz ich nazbieral v 32 zápasoch 16. Za americkú dvadsiatku odohral na šampionáte dva ročníky s bilanciou dvanásť zápasov a rovnaký počet bodov.

Prečítajte si aj: Obrovská strata pred MS U20, elitný útočník cestuje domov

Mitch Marner (Kanada)

Matthewsovým spoluhráčom z Toronta je aj tento devätnásťročný lámač rekordov zámorských juniorských súťaží. Mitch totiž dokázal v drese Londonu Knights (OHL) nazbierať v posledných dvoch sezónach neuveriteľných 302 bodov v 145 zápasoch. Darí sa mu aj v súčastnosti medzi mužmi v NHL (32 zápasov, 8+17). Na juniorskom šampionáte sa predstavil v minulej sezóne (5 zápasov, 6 bodov).

Zach Werenski (USA)

Američania sa budú musieť zaobísť aj bez tohto produktívneho obrancu Columbusu Blue Jackets. V devätnástich rokoch sa mu v NHL darí neobyčajne dobre. O tom svedčí aj vysoký počet kanadských bodov (6+15) či kladná štatistika plusových bodov (+7). V minulom roku viedol USA ako kapitán (7 zápasov, 2+7).

Sebastian Aho (Fínsko)

Dvorný "parťák" Patrika Laineho takisto túto sezónu zažíva debut v NHL. Rodáka z Raumy si do svojej organizácie vybrala Carolina Hurricanes a Sebastian sa im odpláca kvalitnými výkonmi (32 zápasov, 6+11). Fínsko reprezentoval na MS U20 v posledných dvoch edíciách a minulý rok zahviezdil štrnástimi bodmi v siedmich zápasoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články