Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Cíger nominoval na druhú akciu sezóny: Návrat po troch rokoch, prídu aj Slovanisti

BRATISLAVA - V nominácii slovenského národného tímu na druhú reprezentačnú akciu sezóny je aj hokejista Olomouca Juraj Mikúš a celkovo päť iných mien oproti novembrovej akcii.
Zdroj: facebook.com/SlovakHockey
Zdieľajte:

Šéftréner Zdeno Cíger zverejnil v pondelok svoj káder na turnaj Suisse Ice Hockey Challenge, ktorý sa uskutoční 16.-17. decembra vo švajčiarskom Bieli.

Prečítajte si aj: Výber Tipsport ligy je známy, s "céčkom" Surový

V porovnaní s Nemeckým pohárom, ktorý Slováci minulý mesiac v Augsburgu vyhrali, Cíger namiesto brankára Jaroslava Janusa povolal Denisa Godlu. V obrane sa ukážu slovanisti Marek Ďaloga s Ivanom Švarným a útočníkov Dalibora Bortňáka s Marcelom Haščákom nahradia Marek Bartánus z Košíc a Juraj Mikúš z Olomouca, ktorý sa v reprezentácii predstaví prvý raz od majstrovstiev sveta v roku 2014 v Minsku.

"Všetko sú to chlapci, ktorých chceme vidieť. Stavali sme na tom, aby sme zachovali kontinuitu z predchádzajúceho turnaja v Nemecku," povedal Cíger pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Ešte pred odchodom do Švajčiarska odohrajú Slováci prípravný duel v stredu 14. decembra o 17.00 h v Martine proti výberu Tipsport Ligy. "Bude to pre nás dobrá skúsenosť a v žiadnom prípade neberieme tento zápas ako exhibíciu. Budú nám v ňom chýbať chlapci zo Sparty Praha, ktorí majú na programe zápasy v Lige majstrov. V Martine odohráme na tri pätorky. Čo sa týka turnaja vo Švajčiarsku, chceli by sme ho vyhrať. Na chlapcoch zostala po Nemeckom pohári pozitívna nálada a tú by sme chceli pretaviť aj na ľade vo Švajčiarsku. Naším cieľom je ukázať opäť dobrú hru a hlavne kolektívnu bojovnosť, ktorá nás zdobila v Nemecku. Na decembrovú akciu sa veľmi teším," dodal Cíger.

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 2 zápasy/0 gólov), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR, 46/0)

obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 37/2), Marek Ďaloga (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 52/3), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 4/1), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 30/2), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR, 41/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 10/1), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 104/3), Peter Trška (HC Kometa Brno, ČR, 6/1)

útočníci: Marek Bartánus (HC Košice, 28/2), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 9/1), Matej Češík (HC'05 Banská Bystrica, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR, 52/13), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 19/3), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 12/4), Radoslav Macík (HK Nitra, 7/1), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica, 3/0), Juraj Mikúš (HC Olomouc, ČR, 85/17), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 3/0), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR, 23/2), Jakub Suja (HC Košice, 3/0)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články