Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Z7: Úspechy Halása, Lašáka, Krajčiho či Cehlárika

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Týždenný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní od 17.10. do 23.10.2016.
Zdroj: hc-ertic.kz - Igor Halás
Zdieľajte:

PONDELOK 17.10.

NHL (USA/Kanada): Prvým tohtosezónnym gólom pečatil Zdeno Chára výhru Bostonu nad Winnipegom na 4:1. Prvý bod zaznamenal Tomáš Tatar, keď asistoval pri jednom z gólov víťazného Detroitu.

KHL (Rusko): Presilovkový gól Tomáša Ziga na 1:3 vykresal nádej na obrat, ale Slovan napokon prehral s Nižnekamskom 2:5.

UTOROK 18.10.

NHL (USA/Kanada): Prvou hviezdou duelu Chicago – Philadelphia 7:4 bol Marián Hossa, ktorý jubilejným 500. gólom v základnej časti súťaže zvyšoval už na 4:0. Do bránky Los Angeles sa dostal prvýkrát Peter Budaj. Nastúpil na začiatku tretej tretiny, keď jeho tím prehrával v Minnesote 1:5, Kings znížili na 3:5, ale potom v hre bez brankára inkasovali na konečných 3:6. Budaj kryl všetkých 9 pukov.

AHL (USA/Kanada): Druhou hviezdou zápasu Manitoba – Bakersfield bol napriek prehre 1:4 vyhlásený Marko Daňo, ktorý asistoval na jediný gól domácich.

SHL (Švédsko): Z prvého gólu v ročníku sa tešil Tomáš Záborský, prispel tak k výhre Brynäsu nad Rögle 4:3. Christián Jaroš zvyšoval v zápase Lulea – Malmö už na 3:0, napokon bol jeho gól víťazným po výsledku 4:2.

NLB (Švajčiarsko): Martigny zdolalo Biascu 2:1, na oba góly domácich prihrával Jozef Balej.

Ligue Magnus (Francúzsko): Na výhre Nice na ľade Chamonix-Morzine 4:2 sa gólom a asistenciou podieľal Matej Hamrák, jedným zásahom Martin Slovák, po jednej asistencii mali aj Matej Mišura a Vladimír Kubuš, za Chamonix sa raz presadil Peter Holečko. V dueli Lyon – Rouen 5:3 mal bilanciu 1+1 domáci Samuel Takáč, 0+1 Dominik Kramár.

MOL Liga (Maďarsko): V dueli rumunských celkov Dunarea Galati – Miercurea Ciuc 8:4 sa presadili Slováci, v drese domácich zaznamenali skvelú bilanciu Róbert Krajči (4+1), Tomáš Devečka (1+2), Rastislav Gašpar (0+3) a Ondrej Rusnák (0+2), za hostí raz asistoval Michal Korenko.

Championship (Kazachstan): O výhre Pavlodaru na ľade Usťu-Kamenogorsk 2:1 rozhodol gólom Igor Halás.

STREDA 19.10.

Championship (Kazachstan): Prehre Pavlodaru v odvetnom dueli na ľade Usťu-Kamenogorsk 2:3 nezabránil otvárací gól Petra Fabuša už v 36. sekunde a ani dve asistencie Igora Halása.

ŠTVRTOK 20.10.

NHL (USA/Kanada): V bránke Los Angeles sa z víťazstva nad Dallasom 4:3 po predĺžení tešil Peter Budaj, ktorý prvýkrát v ročníku odchytal celý duel. Kryl v ňom 17 z 20 pukov súpera.

PIATOK 21.10.

NHL (USA/Kanada): Honor prvej hviezdy duelu Detroit – Nashville 5:3 si vyslúžil Tomáš Tatar, strelec jedného z gólov Red Wings. Ani gól a asistencia Richarda Pánika nezabránili prehre Chicaga na ľade Columbusu 2:3. Výhru Ostrovanov z New Yorku nad Arizonou 3:2 vychytal Jaroslav Halák, mal pri nej 92-percentnú úspešnosť zásahov.

Tipsport Extraliga (Česko): Slováci zaznamenali 10 kanadských bodov za 5 gólov a 5 asistencii. Pri výhre Liberca na ihrisku Plzne 5:0 dvakrát skóroval Milan Bartovič, raz aj Branko Radivojevič. Čisté konto si udržal Ján Lašák, keď nepustil za seba žiaden z 21 pukov Plzenčanov. Stretnutie Litvínov – Olomouc bolo súbojom slovenských brankárov. Domáceho Jaroslava Janusa prekonal ako prvý Juraj Mikúš, ktorý potom asistoval aj pri góle na 0:2. Janus viac už neinkasoval a kryl celkovo 33 z 35 pukov. Hosťujúci Branislav Konrád nezachytil za 65 minút 2 z 32 striel Litvínovčanov. Zápas napokon vyhrali domáci 3:2 po samostatných nájazdoch. Výhru Brna nad Zlínom 4:2 vychytal zase Marek Čiliak.

Mestis (Fínsko): Na výhre Hermesu nad SaPko 7:1 mal svoj výrazný podiel brankár Juraj Hollý, ktorý mal pri nej 96,15-percentnú úspešnosť zákrokov.

DEL 2 (Nemecko): Prvý tohtosezónny zásah Jozefa Potáča, jeho jedna asistencia a jedna prihrávka Ivana Koložváryho stačili Bayreuthu s Lausitzer Füchse po prehre 4:5 po predĺžení iba na bod.

Ligue Magnus (Francúzsko): V zápase Štrasburg – Lyon 3:4 po predĺžení sa opäť zapísal do štatistík hosťujúci Samuel Takáč, tentoraz mal bilanciu 1+1.

MOL Liga (Maďarsko): V dueli Brašov – Miercurea Ciuc 4:2 zaznamenal domáci obranca Richard Filip gól a dve asistencie.

Polska Hokej Liga (Poľsko): Katowice s Matúšom Kostúrom vo svojej svätyni prerušili sériu prehier a porazili Osvienčim 1:0 po samostatných nájazdoch. Krakov si poradil s Nowym Targom 4:3, podieľali sa na tom aj Slováci: Richard Jenčík (1+1), Peter Novajovský (1+0), Matúš Chovan a Patrik Svitana (obaja 0+1).

SOBOTA 22.10.

NHL (USA/Kanada): Duel Chicago – Toronto dospel do predĺženia vďaka vyrovnávajúcemu gólu Richarda Pánika, jeho Chicago napokon zvíťazilo 5:4 po samostatných nájazdoch. Peter Budaj pomohol Los Angeles k ďalšiemu víťazstvu, tentoraz 4:3 po nájazdoch, keď kryl v zápase 22 z 25 pukov Vancouveru a potom nepustil za svoj chrbát v nájazdoch žiaden puk.

SHL (Švédsko): Prehre Örebra s Karlskronou 1:3 nezabránil gól Libora Hudáčka.

Mestis (Fínsko): Hermes porazil JYP-Akatemiu 3:2 po samostatných nájazdoch, jeden gól domácich vsietil Ondrej Mikula, brankár Hermesu Juraj Hollý dosiahol 93,55-percentnú úspešnosť zákrokov.

EBEL (Rakúsko): Znojmo zdolalo Dornbirn 4:3, gólom a asistenciou sa na tom podieľal Marek Biro. Marcel Melicherčík vychytal Bolzanu výhru na ľade Székesfehérváru 4:2, mal 91,67-percentnú úspešnosť zásahov.

AlpsHL (Rakúsko): K výhre Zell am See nad Salzburgom 4:3 prispel gólom a asistenciou Igor Rataj.

ECHL (USA/Kanada): Prvou hviezdou zápasu Colorado Eagles – Alaska Aces 2:5 sa stal Peter Sivák, ktorý vsietil víťazný zásah a na ďalší prihrával.

QMJHL (Kanada): K výhre Shawiniganu nad Baie-Comeau 4:1 prispel dvomi gólmi Samuel Buček.

GMHL (Kanada): Prvou hviezdou duelu Parry Sound – Wiarton 17:2 bol s bilanciou 2+5 Ervín Halász.

NEDEĽA 23.10.

KHL (Rusko): Za Kunlun sa prvýkrát strelecky presadil Martin Bakoš, keď proti Magnitogorsku znižoval na 1:2, zápas sa skončil 1:5.

AHL (USA/Kanada): Druhou hviezdou stretnutia Providence – Albany 3:4 po predĺžení sa stal Peter Cehlárik, keď sa prvý raz v ročníku zapísal do štatistík s gólom i asistenciou (VIDEO TU). Druhý gól v sezóne vsietil Marek Hrivík, ale jeho Hartford napokon prehral so St. Johns 2:5.

Tipsport Extraliga (Česko): Tretíkrát v rade vychytal shutout Ján Lašák, tentoraz na neho v dueli Liberec – Karlovy Vary 2:0 mierilo len 10 striel. Všetkých 18 pukov kryl Ján Laco, jeho Chomutov zdolal Vítkovice 4:0. Víťazstvá vychytali aj Patrik Rybár (Hradec Králové; 96,3% úspešnosť zásahov) a Branislav Konrád (Brno; 94,74%). Slováci si spolu pripísali 14 kanadských bodov za 4 góly a 10 asistencii. Pri výhrach raz skórovali Tomáš Bulík (Hradec Králové), Dávid Skokan (Chomutov) a Michal Čajkovský (Sparta Praha), ktorý raz aj asistoval.

DEL 2 (Nemecko): V dueli Bietigheim – Bayreuth 8:4 strelil Robin Just víťazný gól a na ďalšie dva prihrával. Za Bayreuth sa raz presadil Jozef Potáč.

EBEL (Rakúsko): Čisté konto si pripísal brankár Bolzana Marcel Melicherčík, keď pochytal 31 striel, jeho tím zvíťazil v Ľublane 4:0.

Championship (Kazachstan): V zápase Pavlodar – Almaty 7:2 žiaril Igor Halás, ktorý od začiatku 12. do konca 20. minúty vsietil štyri góly za sebou a zvýšil tak už na 5:0. Na tri z gólov mu asistoval Peter Fabuš. Na otvárací gól duelu prihrával Michal Pichnarčík. Halás, najlepší útočník slovenskej prvej ligy z minulej sezóny, bol po víkende top kanonierom kazašskej ligy s 11 gólmi a druhým v celkovej tabuľke produktivity s 18 bodmi.

MOL Liga (Maďarsko): V dueli Miercurea Ciuc – Brašov 0:3 mal bilanciu 1+1 Richard Filip, víťazný gól strelil Tomáš Klempa.

Polska Hokej Liga (Poľsko): Katowice s Matúšom Kostúrom v bránke vyhrali prekvapujúco v Bytome 2:0. Osvienčim si poradil s mladíkmi zo Sosnovieca 7:2, jeho gól a dve asistencie zaznamenal Peter Tabaček, víťazný zásah vsietil Peter Bezuška.

WHL (Kanada): V dueli Vancouveru Giants s Tri-City Americans 4:5 bol druhou hviezdou domáci Radovan Bondra, za gól a dve asistencie.

Prečítajte si aj: PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 11.10. DO 16.10.
Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, erstebankliga.at, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články