Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Z7: O Takáčovi, Bondrovi, Pánikovi či skvelých brankároch

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Týždenný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní od 10.10. do 16.10.2016.
Zdroj: TASR - Popradský rodák Samuel Takáč (vľavo) hral playoff 2015 ešte doma
Zdieľajte:

PONDELOK 10.10.

MOL Liga (Maďarsko): Víťaza zápasu Debrecín – Brašov muselo určiť až predĺženie, hoci Tomáš Klempa zvyšoval v 35. minúte už na 3:0 pre hostí. Práve Klempa potom v 22. sekunde nadstavenia rozhodol svojim druhým gólom o výhre Brašova 5:4. Jeho spoluhráč Richard Filip v stretnutí dvakrát asistoval.

Championship (Kazachstan): V dueli Beibarys Atyrau – Nomad Astana 3:1 otváral skóre domáci Martin Čakajík.

WHL (Kanada): Na výhre Vancouveru Giants nad Calgary Hitmen 5:3 sa gólom a asistenciou podieľal Radovan Bondra.

UTOROK 11.10.

Champions Hockey League: Na debakli Vítkovíc Nitre 5:0 sa jedným gólom podieľal Michael Vandas.

NLB (Švajčiarsko): Red Ice Martigny zdolalo Lions 1:0 gólom Jozefa Baleja v predĺžení.

Ligue Magnus (Francúzsko): Lyon si poradil s Epinalom 5:4 po predĺžení. Veľkú zásluhu mal na tom Samuel Takáč, ktorý vsietil hetrik. Marek Kolba prispel gólom a asistenciu k výhre Dijonu nad Amiensom 5:2. V zápase Rouen – Nice ako prvý skóroval Matej Mišura, jeho gól a ani dve asistencie Milana Vargu nestačili Nice a prehralo 2:4.

Polska Hokej Liga (Poľsko): Krakov vyhral na ľade mladíkov zo Sosnowieca 9:2. Skóre zápasu otváral Richard Jenčík, ktorý raz aj asistoval, dvakrát prihrával na góly Peter Novajovský, raz aj Patrik Svitana. Prehre Osvienčimu 2:4 nezabránil ani gól Petra Tabačka.

WHL (Kanada): Vancouver Giants porazil Edmonton Oil Kings 2:0, víťazný gól vsietila druhá hviezda duelu Radovan Bondra.

STREDA 12.10.

NHL (USA/Kanada): V úvodných zápasoch nového ročníka sa strelecky presadil Richard Pánik (Chicago), raz asistovali Marián Hossa (Chicago) a Andrej Sekera (Edmonton). Ich tímy ale prehrali.

KHL (Rusko): Presilovkový gól Marka Ďalogu načal obrat, po ktorom Slovan Bratislava vyhral na ľade Dynama Moskva 5:3, asistoval mu naň navrátilec po zranení Tomáš Starosta.

ŠTVRTOK 13.10.

NHL (USA/Kanada): Prvým Slovákom, ktorý sa tešil z výhry svojho tímu v novom ročníku súťaže bol kapitán Bostonu Zdeno Chára. Pri víťazstve 6:2 nad “Tortorellovým“ Columbusom zaznamenal jednu asistenciu a päť plusových bodov.

SHL (Švédsko): Na výhre Örebra na ľade Jönköpingu 5:3 mal veľký podiel Libor Hudáček s bilanciou 2+2. Jeho brat v bránke Július Hudáček čelil až 52 strelám súpera, z ktorých chytil 49. Prvý bod v sezóne si za asistenciu pripísal Tomáš Záborský, avšak jeho Brynäs prehral s Leksandom 1:3.

PIATOK 14.10.

AHL (USA/Kanada): Sezónny strelecký účet si otvoril Marek Hrivík, jeho Hartford porazil St. Johns 6:3.

Tipsport Extraliga (Česko): Slováci zaznamenali 8 kanadských bodov za 2 góly a 6 asistencii. Zásahy vsietili Dávid Skokan (Chomutov) a Oldrich Kotvan (Zlín). Kotvanov gól Patrikovi Rybárovi (Hradec Králové) rozhodol predĺženie. V dueli slovenským gólmanov Litvínov – Liberec 3:2 po predĺžení sa z výhry tešil Jaroslav Janus s 94,87-percentnou úspešnosťou zákrokov. Jeho náprotivok Ján Lašák mal 92,11%. Výhru Chomutova nad vedúcim Brnom 4:3 po predĺžení vychytal Ján Laco.

EBEL (Rakúsko): Po zlom úvode do sezóny sa Znojmo dočkalo už štvrtého víťazstva za sebou. Na jeho výhre nad Linzom 5:2 sa gólom a asistenciou podieľal Roman Tomas a dvomi asistenciami Peter Pucher. Už piaty triumf v rade dosiahlo Bolzano. Pri výhre na ľade Klagenfurtu 3:1 mal Marcel Melicherčík vysokú 97,6-percentnú úspešnosť zásahov.

Ligue Magnus (Francúzsko): V zápase Nice – Lyon 3:4 vsietil víťazný gól hostí Samuel Takáč, ktorý predtým raz aj asistoval. Za domácich raz skóroval Matej Hamrák, dvakrát prihrával Matej Mišura, raz Vladimír Kubuš.

QMJHL (Kanada): Shawiniganu pomohol k výhre 6:3 gólom a asistenciou Samuel Buček, jeho zásah bol napokon víťazným.

SOBOTA 15.10.

NHL (USA/Kanada): Prvou hviezdou duelu Chicago – Nashville 5:3 bol Richard Pánik, ktorý vsietil v NHL svoj prvý hetrik. Na jeden z gólov mu prihrával Marián Hossa. Prvý sezónny bod si pri výhre Toronta pripísal za asistenciu Martin Marinčin.

SHL (Švédsko): Víťazstvo Örebra na ľade Djurgardenu 3:0 vychytal skvelý Július Hudáček, keď chytil všetkých 33 striel domácich.

NLB (Švajčiarsko): Po jednom zásahu vsietili Jozef Balej (Martigny) a Richard Rapáč (Academy Zug), ale z výhry sa tešili len “Rapáčovci“.

AlpsHL (Rakúsko): Skóre duelu Bregenzerwald – Zell am See 1:3 otvoril hosťujúci Igor Rataj.

WHL (Kanada): Zápas Medicine Hat Tigers – Vancouver Giants rozhodol gólom v predĺžení na 1:2 Radovan Bondra (VIDEO TU)

Mestis (Fínsko): Na výhre Hermesu nad Kiekko-Vantaa 4:1 mal veľký podiel brankár Juraj Hollý s 96,15-percentnou úspešnosťou zásahov.

USHL (USA): Čisté konto vychytal Dávid Hrenák (Green Bay), keď kryl všetkých 30 pukov hráčov Dubuque, za čo si vyslúžil honor prvej hviezdy duelu.

NEDEĽA 16.10.

NHL (USA/Kanada): Prvú výhru New Yorku Islanders v sezóne vychytal Jaroslav Halák, keď kryl 24 z 26 pukov. “Ostrovania“ zdolali “Káčerov“ 3:2 po predĺžení.

Tipsport Extraliga (Česko): Zo stopercentnej úspešnosti zásahov a následných víťazstiev sa tešili brankári Ján Lašák (Liberec) a Jaroslav Janus (Litvínov). Dôležité výhry vychytali aj Marek Čiliak (Brno) a Patrik Rybár (Hradec Králové). Slováci si spolu pripísali 12 kanadských bodov za 6 gólov a 6 asistencii. Dvakrát skóroval Martin Čajkovský (Sparta Praha), raz Dávid Skokan (Chomutov), Juraj Mikúš (Olomouc), Peter Trška (Brno) i Dávid Gríger (Karlovy Vary).

DEL 2 (Nemecko): Ani nádherný prvý tohtosezónny zásah Ivana Koložváryho, plus jeho asistencia a ani dve prihrávky Jozefa Potáča, nezabránili prehre Bayreuthu s Dresdnerom 2:5.

AlpsHL (Rakúsko): Lustenau viedol po góle Dušana Devečku nad Jesenicami 1:0, zápas však napokon prehral 1:2 po predĺžení. Ani gól a dve asistencie Marka Valacha nestačili Salzburgu na body, keď podľahol Rittenu 3:4.

QMJHL (Kanada): Shawinigan zdolal Moncton 2:1, treťou hviezdou duelu bol autor prvého gólu domácich Samuel Buček. Shawinigan momentálne vedie celú súťaž.

PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 3.10. DO 9.10. TU

Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, erstebankliga.at, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články