Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Z7: O Fabušovi, Jenčíkovi, Pulišovi či Janusovi

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Týždenný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní od 3.10. do 9.10.2016.
Zdroj: TASR - Peter Fabuš (vpravo) ešte v drese Dukly Trenčín
Zdieľajte:

PONDELOK 3.10.

Championship (Kazachstan): V zápase Kokshetau – Pavlodar 8:5 sa v drese hostí do štatistík viackrát zapísali Igor Halás (2+1) a Peter Fabuš (1+1).

UTOROK 4.10.

Champions Hockey League: Na výhre Liberca nad švédskym Färjestadom 4:1 mal veľkú zásluhu dvojgólový Milan Bartovič. K remíze Sparty Praha s fínskym Oulu 1:1 dopomohol gól Juraja Mikuša, k rovnakej remíze Košíc so švajčiarskym Fribourgom zase zásah Ladislava Nagya. Na debakli Vítkovic Nitre 7:0 sa s rovnakou bilanciou 1+2 podieľali Karol Sloboda i Michael Vandas, raz asistoval aj Ivan Baranka.

NLB (Švajčiarsko): Gólom a asistenciou prispel Radovan Puliš k výhre Winterthuru nad Red Ice Martigny 3:2.

Ligue Magnus (Francúzsko): V zápase Epinal – Nice 5:0 sa z víťazstva tešil Dominik Fujerík, ktorý otváral skóre a prihrával na druhý gól.

STREDA 5.10.

AlpsHL (Rakúsko): V zápase rezervných tímov zvíťazil Salzburg nad Klagenfurtom 5:4 po predĺžení, dopomohli k tomu aj gól a asistencia Marka Valacha.

ŠTVRTOK 6.10.

KHL (Rusko): Pri výhre Slovana nad Čerepovcom 3:2 otváral skóre Andrej Meszároš. V dueli dvakrát asistoval Andrej Šťastný.

Liiga (Fínsko): Premiéru v bránke Kuopia si odkrútil Denis Godla, jeho 92,86-percentná úspešnosť zásahov nezabránilo prehre na ľade Oulu 1:2 po samostatných nájazdoch.

Championship (Kazachstan): Na výhre Pavlodaru nad Gornyakom Rudny 3:1 sa jedným gólom podieľali Igor Halás i Peter Fabuš.

USHL (USA): Brankár Dávid Hrenák a jeho 94,29-percentná úspešnosť zákrokov dopomohli k víťazstvu Green Bay Gamblers 4:2.

PIATOK 7.10.

Tipsport Extraliga (Česko): Slováci v dnešnom kole zaznamenali úžasných 23 kanadských bodov za 6 gólov a 17 asistencii. Najviac z nich nazbierali Sparťania pri výhre nad Mladou Boleslavou 9:0. Štefan Ružička na tri góly prihrával, Lukáš Cingeľ, Martin Gernát a Andrej Kudrna po jednom vsietili. Cingeľ raz aj asistoval. Až päť zo šiestich slovenských brankárov pomohlo svojim tímom k víťazstvám, z nich najvyššiu 95-percentnú úspešnosť zákrokov mal Ján Lašák (Liberec).

Championship (Kazachstan): O výhre Pavlodaru nad Gornyakom Rudny 3:2 rozhodol svojim gólom v 50. minúte Peter Fabuš, prihrával mu naň Igor Halás, obaja nazbierali v prvých 12 dueloch súťaže po 11 bodov.

EBEL (Rakúsko): Brankár Marcel Melicherčík pomohol natiahnúť sériu výhier Bolzana na štyri duely, keď kryl pri zdolaní Ľubľany 4:1 16 zo 17 pukov súpera. Obranca Kristián Kudroč otvoril skóre zápasu Innsbruck – Fehervár a pomohol tak k výhre domáceho mužstva 6:3.

DEL 2 (Nemecko): Presilovkový gól Robina Justa a prihrávka na ďalší zo zásahov dopomohli k výhre Bietigheimu 6:2.

Ligue Magnus (Francúzsko): V dueli Chamonix-Morzine – Grenoble 4:3 po predĺžení vsietil Peter Hrehorčák jeden gól domácich a prihrával aj na ten rozhodujúci. Na výhre Lyonu nad Dijonom 3:0 sa gólom a asistenciou podieľal Dominik Kramár, raz asistoval aj Samuel Takáč .

MOL Liga (Maďarsko): Belehrad viedol nad Galati 2:1, keď sa do streleckej listiny zapísali Róbert Krajči a Ondrej Rusnák a otočili výsledok na konečných 2:3.

Polska Hokej Liga (Poľsko): Krakovčania vyhrali v Gdaňsku 5:0, skóre duelu otvoril Richard Jenčík, prihral aj na gól Matúš Chovana na 3:0.

SM-liiga 20 (Fínsko): Roman Žitný (KooKoo U20) prispel dvomi gólmi k výhre svojho tímu 4:1.

SOBOTA 8.10.

SHL (Švédsko): Na výhre Örebra nad Malmö 5:4 sa podieľal tromi asistenciami Libor Hudáček. Jeho brat Július Hudáček kryl 33 z 37 pukov.

NLB (Švajčiarsko): Víťazným gólom sa v zápase Wintherthur – Thurgau 2:0 rozlúčil so súťažou Radovan Puliš.

MOL Liga (Maďarsko): Brašov zvíťazil vo Fehervári 6:3, bilanciu 2+2 zaznamenal Brašovčan Tomáš Klempa, 0+1 Richard Filip.

OHL (Kanada): Marián Studenič vsietil víťazný gól Hamiltonu pri výhre 5:4 nad Guelphom.

NEDEĽA 9.10.

Tipsport Extraliga (Česko): V jednom zo šlágrov kola vychytal Jaroslav Janus výhru Litvínova nad Spartou Praha 5:1, keď mal 96.97-percentnú úspešnosť zásahov. Tentoraz sa do streleckej listiny aspoň raz zapísali len Vladimír Dravecký (Třinec) a Juraj Mikúš (Olomouc).

Ligue Magnus (Francúzsko): Zápas Nice – Gap 3:4 po predĺžení posunul do nadstavenia gól Milana Vargu, na ktorý mu prihrával Matej Mišura, raz asistoval aj domáci Vladimír Kubuš .

MOL Liga (Maďarsko): Vedúci MAC Budapešť doma prekvapujúco podľahol Dunaree Galati 3:4 po predĺžení, tretí gól hostí vsietil Rastislav Gašpar po prihrávkach Ondreja Rusnáka a Tomáša Devečku.

Polska Hokej Liga (Poľsko): Krakov si poradil s Katovicami hladko 9:1. Dva jeho góly vsietil Richard Jenčík, gól a asistenciu zaznamenal Matúš Chovan. Sedem pukov lovil v prvých dvoch tretinách zo siete Matúš Kostúr.

QMJHL (Kanada): Shawiniganu pomohol k výhre 7:1 gólom a tromi asistenciami Samuel Buček, za čo bol aj treťou hviezdou duelu.

PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 26.9. DO 2.10. TU

Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, erstebankliga.at, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články