Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Edmonton s právom prvého výberu v drafte

"Olejári" tak dostali šancu získať do svojej organizácie jedného z najtalentovanejších mladých hráčov súčasnosti - kanadského centra Connora McDavida. Toho pasujú na prvé miesto v drafte aj prognózy skautov.
Zdroj: TASR - McDavid bol hviezdou Kanady aj na juniorských MS
Zdieľajte:

Klub zámorskej hokejovej NHL Edmonton Oilers si bude vyberať z prvého miesta v 1. kole júnového draftu. V noci na nedeľu o tom rozhodla tradičná draftová lotéria v Toronte.

Oilers skončili na 28. mieste v tabuľke celej súťaže a tak mali pred lotériou 11,5% šancu na úspech. Najviac 20% mali zástupcovia Buffala Sabers, ktorí si budú vyberať z druhého miesta a pravdepodobne siahnu po dvojke prognóz - osemnásťročnom americkom centrovi Jackovi Eichelovi. Ako tretia si bude vyberať Arizona Coyotes. Draft sa uskutoční 26. a 27. júna v Sunrise na Floride.

Buffalo prehralo lotériu štrnástich tímov, ktoré sa nedostali do play off aj vlani, keď sa z prvej priečky v drafte tešili floridskí "panteri".

Naopak, v lotérii sa tradične darí Oilers, ktorí si budú vyberať z prvého miesta už štvrtýkrát za posledných šesť rokov. V roku 2010 získali Taylora Halla, o rok neskôr Ryana Nugenta-Hopkinsa a v roku 2012 Naila Jakupova. Napriek veľkému prílevu mladých talentov však Edmonton nepostúpil do play off NHL už deviatu sezónu za sebou. Naposledy sa vo vyraďovačke predstavil v sezóne 2005/06, keď prehral finále Stanleyho pohára s Carolinou Hurricanes.

"Je to skvelá organizácia a bude pre mňa veľká česť, keď tam pôjdem," uviedol osemnásťročný McDavid, ktorého odborníci považujú za viac nadaného a kreatívnejšieho stredného útočníka ako je Eichel. Jeho prednosťou je zase fyzická hra.

McDavid odohral v tejto sezóne za Erie Otters v nižšej OHL 47 zápasov, v ktorých nazbieral až 120 bodov za 44 gólov a 76 asistencií. V 9 dueloch play off pridal ďalších 23 bodov (11+12).

Eichel nastupoval za Bostonskú univerzitu proti starším hráčom a v 40 stretnutiach strelil 26 gólov a nazbieral 45 asistencií.

Zámorské kluby by si v drafte mohli vybrať aj viacero slovenských hokejistov. Najväčšie šance podľa prognóz majú útočník Radovan Bondra, obrancovia Erik Černák a Christián Jaroš, či brankári Denis Godla a Matej Tomek.

Prehľad klubov v 1. kole júnového draftu NHL
(o priečkach 15.-30. rozhodne poradie po play off):

1. Edmonton Oilers, 2. Buffalo Sabres, 3. Arizona Coyotes, 4. Toronto Maple Leafs, 5. Carolina Hurricanes, 6. New Jersey Devils, 7. Philadelphia Flyers, 8. Columbus Blue Jackets, 9. San Jose Sharks, 10. Colorado Avalanche, 11. Florida Panthers, 12. Dallas Stars, 13. Los Angeles Kings, 14. Boston Bruins

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články