Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Deň pred playoff zastihla hráčov Ottawy smutná správa

Asistent trénera hokejistov Ottawy Senators Mark Reeds zomrel v utorok vo veku nedožitých 56 rokov. Ako informovala agentúra AP, o život ho pripravila rakovina. Reedsovi diagnostikovali zákernú chorobu minulý rok. Správa o jeho úmrtí zastihla "senátorov" deň pred ich úvodným zápasom 1. kola play off NHL, kde si zmerajú sily s Montrealom Canadiens.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Reeds ako hráč pôsobil v profilige osem sezón, za St. Louis Blues a Hartford Whalers odohral spolu 365 zápasov s bilanciou 159 kanadských bodov. Aktívnu kariéru ukončil v roku 1989. Trénerskú kariéru začal v nižších súťažiach, v roku 2007 sa stal hlavným koučom tímu Owen Sound Attack v OHL. O štyri roky neskôr doviedol mužstvo k celkovému triumfu v súťaži a zisku Robertsonovho pohára. Následne o jeho služby prejavila záujem Ottawa, kde sa stal súčasťou trénerského tímu Paula MacLeana.

"Môžem úprimne povedať, že vďaka nemu sa zo mňa stal lepší hokejista. Vždy bol pozitívne naladený, ochotný pomôcť. Bude nám všetkým chýbať ako tréner a ešte viac ako priateľ," povedal švédsky kapitán Ottawy Erik Karlsson. Generálny manažér klubu Bryan Murray, ktorý sám bojuje s rakovinou, verí, že hráči naplnia Reedsov odkaz. "Naposledy nás navštívil pred desiatimi dňami a chalanom povedal, nech vyhrajú celé play off. Bolo by skvelé, ak by sme naplnili jeho posledné želanie," dodal Murray.

Už pred jeho smrťou tréner Cameron priznal, ako veľmi bude torontský rodák tímu chýbať. "Toto hovorím za celú našu partiu: Mark Reeds bol ústrednou súčasťou nášho úspechu, teraz ale nemôže byť pri tom. Je uprostred ťažkého boja, " povedal po víťaznom zápase vo Philadelphii, kde si Sens definitívne poistili postup do bojov o pohár Lorda Stanleyho.

"S ťažkým srdcom za celú rodinu Senators hovorím, že Mark bol skvelým otcom, manželom, hráčom, trénerom a priateľom. Jeho charizmatický duch bol prítomný až do samého konca, " zhrnul Reedsov život do dvoch viet majiteľ klubu Eugene Melnyk. " Ottawa Senators posiela najhlbšie kondolencie Reedsovej rodine," doplnil.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.cz

Diskusia

Podobné články