Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Play off v NHL začína, v hre päť Slovákov

V play-off päť Slovákov, Chicago s Hossom v 1. kole proti Nashvillu
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Posledné miestenky do play off zámorskej NHL 2014/2015 získali v noci na nedeľu Ottawa a Pittsburgh, ktorí rozhodli o svojich postupoch triumfami v záverečný deň základnej časti profiligy. V bojoch o Stanleyho pohár by sa mali predstaviť dokopy piati slovenskí hokejisti.

Záverečné prehry New Yorku Islanders a Calgary v základnej časti znamenali, že svoje série 1. kola play off začnú na ľade súperov. "Ostrovania" s brankárom Jaroslavom Halákom a obrancom Ľubomírom Višňovským narazia vo štvrťfinále Východnej konferencie na druhý tím Metropolitnej divízie Washington, teda na klub, v ktorom Halák v závere minulej sezóny krátko pôsobil. Tretí tím Atlantickej divízie Detroit, ktorého dres obliekajú Tomášovia Tatar s Jurčom, vyzve druhú Tampu Bay. Držiteľ Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti New York Rangers sa stretne s Pittsburghom, ktorý uchmatol poslednú voľnú kartu. Štvrtou dvojičkou vo Východnej konferencii je kanadské derby medzi Montrealom a Ottawou.

Chicago v útoku s Mariánom Hossom narazí v 1. kole na druhý tím Centrálnej divízie Nashville. Víťaz tejto divízie St. Louis čaká Minnesota ako lepší z dvojice tímov držiacich voľné karty. Najlepší tím Západnej konferencie Anaheim sa stretne s Winnipegom, ktorý postúpil do play off prvýkrát od presťahovania klubu z Atlanty. Záverečnú dvojicu vytvorili tímy na 2. a 3. priečke Pacifickej divízie, teda kanadskí rivali Vancouver a Calgary.

Dvojice 1. kola play off NHL:

štvrťfinále Východnej konferencie

New York Rangers - Pittsburgh Penguins

Washington Capitals - New York Islanders (HALÁK, VIŠŇOVSKÝ)

Montreal Canadiens - Ottawa Senators

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings (TATAR, JURČO)

__________________________________________________________________

štvrťfinále Západnej konferencie

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets

Vancouver Canucks - Calgary Flames

St. Louis Blues - Minnesota Wild

Nashville Predators - Chicago Blackhawks (HOSSA)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články