Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák vychytal Pittsburgh, Columbus s Daňom víťazne

V dvoch piatkových zápasoch sa predstavili štyria Slováci. Halák vychytal "ostrovanom" víťazstvo, Pittsburgh stále nemá istotu play off.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák bol v noci na sobotu ústrednou postavou zápasu NHL Pittsburgh - New York Islanders, keď k víťazstvu hostí v pomere 3:1 prispel 37 úspešnými zákrokmi. Z triumfu mal radosť aj jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský, slovenský obranca odohral na ľade takmer 20 minút a pripísal si plusku a jeden strelecký pokus.

V druhom nočnom súboji si domáci Columbus poradil s Buffalom 4:2 a definitívne odsúdil Sabres na posledné 30. miesto v súťaži. V draftovej lotérii tak budú mať "šable" najlepšiu pozíciu a v tohtoročnom vstupnom drafte budú vyberať najhoršie z druhého miesta, čiže budú môcť siahnuť po jednom z dvoch najospevovanejších talentov Connorovi McDavidovi alebo Jackovi Eichelovi. Blue Jackets zakončili základnú časť vo fantastickom štýle, keď v uplynulých 12 zápasoch vyťažili 23 z 24 možných bodov, šancu na postup do play off však stratili už dávnejšie. V zápase sa predstavili aj dvaja Slováci, obranca Buffala Andrej Meszároš si počas vyše 22 odohratých minút zapísal dve strely a dve plusky, nováčik v tíme "modrokabátnikov" Marko Daňo strávil na ľade takmer 14 a pol minúty.

Slováci v akcii:

Ľubomír Višňovský (NY Islanders) 19:53 0+0

Andrej Meszároš (Buffalo) 22:21 0+0

Marko Daňo (Columbus) 14:21 0+0

Jaroslav Halák (NY Islanders) 60:00 1/38

COLUMBUS - BUFFALO 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)

Góly: 1. N. Foligno (Dubinsky, Savard), 10. Calvert (Savard, Johnson), 51. Atkinson (Prout, Johansen), 60. Jenner (Calvert, Johnson) - 3. Grigorenko (Gionta, M. Foligno), 40. Gionta (Ennis, Bogosian)

PITTSBURGH - NEW YORK ISLANDERS 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Góly: 40. Scuderi (Crosby, Martin) - 8. Cizikas (Clutterbuck, Leddy), 43. Tavares (Okposo, Strait), 57. Grabner (Bailey)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články