Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezdami mesiaca Čech Hudler a dvojica brankárov, nováčikom mladík z Calgary

Hviezdami marca Čech Hudler a brankári Hammond s Dubnykom. Nováčikom mesiaca marec sa stal talentovaný mladík z tímu Calgary Flames.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hviezdami uplynulého mesiaca v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Calgary Jiří Hudler a dvojica brankárov - Andrew Hammond z Ottawy a Devan Dubnyk z Minnesoty. Informovala o tom oficiálna stránka profiligy.

Titul prvej hviezdy si vyslúžil Hammond, ktorý v marci odchytal 12 stretnutí s bilanciou 10-1-1 a štatistikami 2,09 inkasovaného gólu na zápas a 93-percentnou úspešnosťou zásahov. Vďaka výkonom 27-ročného Kanaďana Senators výrazne oživili nádej na účasť v play off, na druhú voľnú kartu, na ktorú má po strede nárok Boston, strácajú tri body. Hammond od svojho debutu v polovici marca, keď nahradil zranenú tímovú jednotku Craiga Andersona, v deviatich z 12 zápasov neinkasoval viac ako dva góly, čím vyrovnal historický rekord Franka Brimseka zo sezóny 1938/39.

Hudlera vyhlásili za druhú hviezdu. Český útočník bol v treťom mesiaci roka najproduktívnejším hráčom súťaže, zaznamenal 23 kanadských bodov za 12 gólov a 13 asistencií. Flames sa aj jeho zásluhou dostali v Pacifickej divízii na tretie miesto (91 bodov). Hudler bodoval v 12 z 15 marcových zápasov, so svojou bilanciou vyrovnal klubový rekord Jaroma Iginlu z decembra 2006.

Dubnyk po výmene z Arizony chytal v Minnesote výborne, v marci bol s 11 výhrami najlepší v lige. Jeho výkony pomohli Wild k súčasnej pozícii držiteľa druhej voľnej karty v Západnej konferencii. Výnimočne sa mu darilo na klziskách súperov, kde bol šesťkrát za sebou úspešný.

Americký hokejista Johnny Gaudreau z tímu Calgary Flames si vyslúžil titul nováčik mesiaca marec v zámorskej NHL. Dvadsaťjedenročný ľavý krídelník bol v sledovanom období najproduktívnejším hráčom spomedzi ligových novicov, keď nazbieral 16 bodov (7+19) v 15 zápasoch.

Gaudreau, ktorý zaznamenal minimálne bod v desiatich marcových dueloch, predčil konkurentov Marka Stonea z Ottawy (4 góly a 11 asistencií v 16 zápasoch), bostonské duo Ryan Spooner (7+7, 15) a Dávid Pastrňák (3+10, 15), centra Caroliny Victora Raska (3+8, 15) i brankára Anaheimu Johna Gibsona, ten pri ôsmich štartoch vychytal šesť víťazstiev, dosiahol priemer 2,50 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91,8 percenta. Informácie priniesol oficiálny webový portál súťaže.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články