Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO: Skoro Slovák Vanek zaokrúhlil svoje strelecké konto a dosiahol 50. bod

Hokejisti Minnesoty Wild zvíťazili v noci na sobotu nad Calgary Flames 4:2 a pripísali si už štvrtý triumf v rade. "Divosi" sa tak vyšplhali na 5. miesto tabuľky Západnej konferencie NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Minnesota rozhodla o svojom triumfe v priebehu ôsmich minút tretej tretiny, do ktorej išli tímy za stavu 1:1. V 44. minúte sa presadil Thomas Vanek, po ňom skórovali aj Mikko Koivu a Zach Parise a hostia dokázali už len skorigovať zásluhou Markusa Granlunda. "Dnes na ľade dominovali, to im musíme uznať. Už od prvého buly mali navrch. Kontrolovali celý priebeh zápasu," pochválil súpera tréner "plameňov" Bob Hartley.

Thomas Vanek zaokrúhlil svoje strelecké konto v prebiehajúcej sezóne na 20 gólov a zároveň v zápase zaznamenal aj jubilejný 50. bod. Rakúsky útočník strelil minimálne 20 gólov vo všetkých desiatich ročníkoch v NHL.

"Dvadsať je pekné číslo, chcete ho dosiahnuť každý rok. Zo začiatku sezóny to príliš nešlo, ale zostal som pozitívny, tvrdo som pracoval a pomáhal som svojim spoluhráčom. Po Vianociach to išlo s mojou hrou iba hore," povedal Vanek.

Prečo skoro Slovák?

Tento elitný útočník má slovenské korene po mame Jarmile, ktorá sa narodila v Komárne. Jeho otec je Čech. V roku 1982 utiekli do Rakúska, kde sa im v roku 1984 narodil Thomas. V roku 2003 ho draftovalo v prvom kole z celkovo 5. miesta Buffalo Sabres. Stal sa najvyššie draftovaným Rakúšanom v histórii. V NHL debutoval v sezóne 2005/2006. Thomas Vanek mal záujem reprezentovať Slovensko. V roku 2001 bol na sústredení slovenskej 18-tky. Tréneri oň však neprejavili záujem a odvtedy na medzinárodnej úrovni háji farby Rakúska.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, HokejovySvet.sk, nhl.com

Diskusia

Podobné články