Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Český brankár Pavelec prvou hviezdou týždňa!

Hviezdami týždňa sa stali brankár Pavelec, center Turris a brankár Bishop!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hráčmi týždňa v zámorskej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Winnipegu Jets Ondřej Pavelec, center Ottawy Senators Kyle Turris a brankár Tampy Bay Lightning Ben Bishop.

Pavelec vychytal v hodnotenom období tri víťazstvá s priemerom 0,97 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 97 percent. Dvadsaťsedemročný český brankár svojimi výkonmi výrazne pomáha Jets v ich boji o prvú účasť v play off od roku 2007, kedy ešte klub pôsobil v NHL ako Atlanta Thrashers. Pavelec najskôr zaznamenal 38 zásahov pri víťazstve 5:2 nad San Jose Sharks, potom vychytal víťazstvo 2:1 po nájazdoch proti St. Louis Blues a nakoniec zaknihoval 13. čisté konto v kariére, keď chytil všetkých 28 striel proti Washingtonu Capitals (3:0).

Turris strelil štyri góly a dosiahol šesť kanadských bodov, čím pomohol Ottawe k trom víťazstvám za sebou. Senators strácajú na postup do play off vo Východnej konferencii už len jeden bod. Dvadsaťpäťročný Turris najviac zažiaril proti Bostonu Bruins, keď strelil dva góly a pridal asistenciu. Dva góly strelil aj v nasledujúcom zápase proti Torontu Maple Leafs a prispel v kanadskom derby k víťazstvu 5:3.

Bishop vychytal tri víťazstvá s priemerom dva góly na zápas a s úspešnosťou zásahov 93,5 percenta. Najvyšší brankár v histórii NHL (2,01 m) zaznamenal víťazstvá proti Montrealu Canadiens (4:2), Detroitu Red Wings (3:1) a Bostonu Bruins (5:3).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články