Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mladý Daňo exceloval a stal sa treťou hviezdou večera

Slovenský hokejista Marko Daňo sa podieľal dvoma gólmi a asistenciou na víťazstve Columbusu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Marko Daňo sa podieľal dvoma gólmi a asistenciou na víťazstve Columbusu Blue Jackets v nočnom zápase zámorskej NHL nad Vancouverom 6:2. Po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu. Dvadsaťročný útočník tak nazbieral v 25 dueloch svojej premiérovej sezóny v profilige už 14 bodov za sedem gólov a rovnaký počet asistencií a na konte má aj šesť "plusiek".

Daňo prvýkrát v kariére strelil dva góly v jednom zápase a zaznamenal aj prvý trojbodový večer. Columbus už síce nemôže postúpiť do play off, mladý slovenský útočník napriek tomu cíti motiváciu v každom zápase. "Dostávam teraz veľa priestoru a mám šancu vybojovať si miesto v tíme pre budúcu sezónu. Pomohli mi aj zápasy v AHL, ale teraz som tu a chcem v NHL ostať aj v budúcom ročníku," povedal pre nhl.com mladý slovenský útočník.

Daňo najskôr takmer presne v polovici zápasu vyrovnal na 2:2 presnou strelou spomedzi kruhov a potom v 46. minúte pohotovou bekhendovou dorážkou poslal svoj tím do vedenia 4:2.

K tomu pridal peknú nahrávku na gól Scotta Hartnella a výrazne sa tak zaslúžil o obrat Blue Jackets, ktorí v úvode druhej tretiny prehrávali 0:2, ale potom strelili šesť gólov za sebou.

Výkon mladého Slováka vyzdvihol aj tréner Todd Richards. "Je veľmi silný v súbojoch v rohoch a presadzuje sa v nich. Vie strieľať góly, krásne prihral Hartnellovi, má veľký potenciál," uviedol tréner Columbusu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články