Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Daňo i Hossa s víťazstvami

Sumár stredajších zápasov zámorskej súťaže
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Päť slovenských hokejistov sa v noci na štvrtok predstavilo v zámorskej NHL, ani jeden z nich nebodoval. Chicago s Mariánom Hossom vyhralo na ľade New Yorku Rangers 1:0 gólom bývalého hráča "jazdcov" Brada Richardsa z tretej tretiny. Diváci v Madison Square Garden videli defenzívne ladené stretnutie, v ktorom vynikli obaja brankári. Hosťujúci Scott Darling zlikvidoval všetkých 25 striel hráčov Rangers a zaznamenal premiérový shutout v kariére.

"Veľmi ma teší, že čisté konto som dosiahol práve v tejto skvelej hale. Pre každého hráča je veľkým zážitkom hrať v Madison Square Garden, takže víťazstvo teší dvojnásobne viac," vyznal sa po zápase Darling. Dvadsaťšesťročný Američan podržal svoje mužstvo najmä v tretej tretine, v ktorej mal 10 zásahov. Jeho spoluhráč Marián Hossa strávil na ľade niečo viac ako 21 minút, štyri jeho strelecké pokusy zblokovali newyorskí obrancovia.

Columbus s Markom Daňom triumfoval v Edmontone, kde pôsobí Martin Marinčin, 4:3 po nájazdovom rozstrele. Duel sa niesol v znamení súboja domácej ofenzívy s brankárom "modrokabátnikov" Curtisom McElhinneym. Oilers sa prezentovali až 47 streleckými pokusmi, z ktorých tri skončili za jeho chrbtom. Úspešných 44 zásahov bolo pre 31-ročného Kanaďana najviac v kariére v jednom zápase. V rozstrele zlikvidoval aj nájazdy z hokejok Ryana Nugenta-Hopkinsa a Dereka Roya a mal najväčšiu zásluhu na zisku dvoch bodov. Po zápase to priznal aj jeho tréner Todd Richards. "Curtis predviedol výborný výkon a bol tým rozdielovým hráčom. Súper bol aktívnejší, rýchlejší a lepšie kombinoval. My sme boli unavení po náročnom cestovaní, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. V každom prípade musíme hrať lepšie ako dnes," uviedol Richards. Daňo bol so štyrmi strelami najaktívnejším hráčom Columbusu, Marinčin odohral takmer 19 minút a mal jeden mínusový bod.

Los Angeles v zostave s Mariánom Gáboríkom a Andrejom Sekerom prehral na ľade Anaheimu 2:3 po predĺžení. Skóre kalifornského derby otvoril v 11. minúte hosťujúci Jeff Carter, ale na ďalšie góly si diváci museli počkať až do záverečnej tretiny. Domáci otočili priebeh duelu vo svoj prospech dvoma presnými zásahmi v priebehu siedmich minút, keď sa presadili Patrick Maroon a Jakob Silfverberg. "Králi" si však dokázali vynútiť predĺženie, keď v 56. minúte vyrovnal na 2:2 Justin Williams. Hrdinom nadstaveného času sa napokon stal Ryan Kesler. Domáci veterán využil priestor, ktorý vznikol po tom, ako sa pred brankárom Jonathanom Quickom zrazili Marián Gáborík s Drewom Doughtym. Kesler skóroval rýchlou strelou švihom a zaznamenal svoj jubilejný 200. gól v profilige. "Po kolízii dvoch hráčov súpera sa mi otvoril priestor a mal som tak dostatok času zamieriť. Som rád, že to vyšlo," komentoval víťazný gól Kesler.

NEW YORK RANGERS - CHICAGO 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 48. Richards (Keith, Desjardins). Brankári: Talbot - Darling, strely na bránku: 25:31, 18.006 divákov

EDMONTON - COLUMBUS 3:4 pp a sn (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 31. Roy (Pouliot, Jakupov), 42. Nugent-Hopkins (Eberle), 50. Jakupov (Klefbom, Ference) - 6. Savard (Wennberg, Hartnell), 24. Johansen (Murray, Atkinson), 51. Letestu (Johnson), rozh. nájazd Wennberg. Brankári: Scrivens - McElhinney, strely na bránku: 47:20, 16.839 divákov

ANAHEIM - LOS ANGELES 3:2 pp (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Góly: 41. Maroon (Getzlaf, Wisniewski), 48. Silfverberg (Cogliano, Lindholm), 61. Kesler (Fowler, Despres) - 11. Carter (Kopitar, Doughty), 56. Williams (Muzzin, Lewis). Brankári: Gibson - Quick, strely na bránku: 26:31, 17.174 divákov

Slováci v akcii:
Andrej Sekera (Los Angeles) 19:10 0 0 0 0 2 0
Marián Gáborík (Los Angeles) 17:16 0 0 0 -1 2 0
Martin Marinčin (Edmonton) 18:46 0 0 0 -1 1 0
Marko Daňo (Columbus) 16:44 0 0 0 0 4 2
Marián Hossa (Chicago) 21:03 0 0 0 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články