Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marián Hossa znovu prepísal historické tabuľky

Hossa predbehol Sittlera a vyrovnal Bellowsa, blíži sa k méte 500 gólov
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Marián Hossa zaznamenal ďalší posun v historických tabuľkách zámorskej NHL. Slovenský hokejista v službách Chicaga Blackhawks strelil v nočnom zápase proti New Yorku Islanders dva góly a dostal sa na métu 485 presných zásahov v základnej časti. Hossa predbehol člena Siene slávy Darryla Sittlera, vyrovnal Briana Bellowsa a patrí mu 46. miesto v streleckom rebríčku.

V historickom rebríčku kanadského bodovania patrí Hossovi 67. miesto, keď predbehol ďalšieho člena Siene slávy a legendu Montrealu Canadiens z 50. až 70. rokov Henriho Richarda. Slovenský útočník nazbieral v 1159 zápasoch 1048 bodov za 485 gólov a 563 asistencií. Najbližšie sa môže dotiahnuť na obrancu Denisa Potvina, ktorý získal 1052 bodov.

K magickej hranici 500 gólov chýba 36-ročnému krídelníkovi ešte 15 presných zásahov, 503 ich má na konte Peter Bondra, ktorý je v historickom rebríčku na 40. priečke.

Hossa už po štrnásty raz v kariére pokoril 20-gólovú hranicu v jednom ročníku, v prebiehajúcej sezóne má na konte 53 bodov za 21 presných zásahov a 32 asistencií.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články