Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pánik sa tešil z výhry nad Meszárošovým Buffalom

V troch zápasoch zámorskej NHL v noci na štvrtok sa predstavili dvaja slovenskí hokejisti.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo vzájomnom súboji útočníka Toronta Richarda Pánika s obrancom Buffala Andrejom Meszárošom sa tešil domáci hráč Maple Leafs po výhre 4:3 po samostatných nájazdoch. Slováci nebodovali, postavou súboja sa stal domáci center Tyler Bozak, ktorý v tretej tretine v presilovke vyrovnal a v nájazdoch sa presadil ako jediný hráč.

Toronto zastavilo sériu troch prehier. "Je to pekné. Teraz sú už všetky výhry ťažko vybojované. Je to povzbudenie pred zápasmi na klziskách súperov, ktoré nás teraz čakajú," citoval portál profiligy Bozaka. Toronto bude hrať najbližšie v Calgary, Vancouveri a Edmontone. V drese hostí sa bodovo presadila jediná formácia Matt Moulson, Johan Larsson a Tyler Ennis, ktorá vyprodukovala 9 bodov, každý z jej členov si zapísal po góle a dvoch asistenciách.

Vo washingtonskom Verizon Center prehrali domáci Capitals s New York Rangers 1:3, hostí k výhre potiahla brankárska dvojka Cam Talbot, ktorý zlikvidoval 28 z 29 domácich striel. Prekonal ho iba jeho už 45. gólom v ročníku ruský kanonier Alexander Ovečkin. Rus je najlepším strelcom ligy, na konte má aj najviac presilovkových gólov (21) a stal sa piatym hráčom v dejinách NHL, ktorý zaznamenal siedmu sezónu s najmenej 45 gólmi. Pred ním to dokázalo iba kvarteto Wayne Gretzky, Mike Bossy, Mario Lemieux a Marcel Dionne. Rangers poskočili na čelo Metropolitnej divízie. Jazdci vyhrali v 12 z ich 15 uplynulých zápasov. "Ukázali sme dobrú pracovnú morálku. Viacero formácií odviedlo v potrebných časových úsekoch dobrú prácu a toto je spôsob, akým sa vyhrávajú zápasy," povedal Martin St. Louis, ktorý stanovil konečné skóre.

V treťom súboji programu si Calgary doma poradilo s Anaheimom 6:3 vďaka dvom dvojgólovým strelcom Johnnymu Gaudreauovi a Mattovi Stajanovi, hosťom k bodom nestačili ani dva presné zásahy kapitána Ryana Getzlafa. Favorizovaný Anaheim mal šancu dostať sa do čela ligy, ale prehral už tretíkrát za sebou. A pritom začal výborne, po Getzlafových zásahoch viedol 2:0 už v tretej minúte. Kanadský tím však zabral a po výhre poskočil na siedmu priečku Západnej konferencie.

TORONTO - BUFFALO 4:3 pp a sn (2:2, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 15. Kozun (Lindström, MacWilliam), 15. Komarov (Booth, Smith), 57. Bozak (Kessel, Rielly), rozhodujúci nájazd Bozak – 7. Larsson (Ennis, Moulson), 17. Ennis (Moulson, Larsson), 32. Moulson (Larsson, Ennis). Brankári: Bernier - Lindback, strely na bránku: 34:33, 18.844 divákov.

CALGARY - ANAHEIM 6:3 (2:2, 3:1, 1:0)
Góly: 11. Stajan (Jones, Russell), 16. Gaudreau (Jooris, Russell), 28. Stajan (Ferland, Bollig), 29. Monahan (Wideman), 34. Gaudreau (Wideman, Russell), 56. Hudler (Backlund, Wideman) – 1. Getzlaf, 3. Getzlaf (Kesler, Palmieri), 39. Lindholm. Brankári: Ramo - Gibson, strely na bránku: 23:32, 19.289 divákov.

WASHINGTON - NEW YORK RANGERS 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Góly: 12. Ovečkin (Kuznecov, Ward) – 9. Hagelin (Hayes, Boyle), 17. Miller (Hayes), 58. St. Louis (Kreider). Brankári: Holtby - Talbot, strely na bránku: 29:31, 18.506 divákov.

Slováci v akcii:
Richard Pánik (Toronto) 17:43 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (Buffalo) 19:45 0 0 0 0 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články