Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezdami týždňa v NHL dvaja brankári a český center

Hviezdami uplynulého týždňa Hudler, Varlamov a Talbot
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali center Calgary Jiří Hudler a dvojica brankárov - Semjon Varlamov z Colorada a Cam Talbot z NY Rangers. Informovala oficiálna stránka profiligy.

Titul prvej hviezdy si vyslúžil Hudler, ktorý počas hodnoteného obdobia nazbieral osem bodov za štyri góly a rovnaký počas asistencií. Týždeň odštartoval dvomi bodmi (1+1) v stretnutí s Philadelphiou, v ktorom rozhodol o triumfe 3:2 pp a rovnaký bodový zápis mal aj proti Bostonu (4:3 pp a sn). V súboji s Detroitom bol ústrednou postavou, jeho tím zvíťazil 5:2 a Hudler strelil dva góly vrátane toho víťazného. Týždeň ukončil dvoma asistenciami proti Ottawe (4:5 pp a sn). Tridsaťjedenročný Čech po prvý raz v kariére zaznamenal štyri dvojbové zápasy v rade.

Druhá hviezda týždňa Varlamov vychytal tri víťazstvá, z toho raz čisté konto. Zaznamenal 98,1 % úspešnosť zákrokov a v priemere inkasoval 0,69 gólu na zápas. V stretnutí s Columbusom vychytal všetkých 44 striel súpera a zaknihoval si 18. shutout v kariére, piaty v sezóne. Talbot priviedol "newyorských jazdcov" k dvom výhram a jeho úspešnosť zákrokov sa vyšplhala na hranicu 96,5 %. Proti "čiernym jastrabom" zatiahol roletu a stal sa prvým gólmanom Rangers od roku 1966, ktorý vychytal v Chicagu čisté konto.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články