Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Škandál v MOL lige, Novozámočania kontumačne prehrali

Minuloročný víťaz prehral prvý zápas finále play-off MOL ligy v Miškovci kontumačne 0:1. Dôvodom je, že Nové Zámky uprednostnili finále slovenskej 2. hokejovej ligy s Humenným.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Vyjadrenie prezidenta klubu HC Nové Zámky k dnešnej kontumácii na internetovej stránke mužstva:

Nakoľko je vedenie MOL ligy vysoko neprofesionálne, musím sa k uvedeným skutočnostiam vyjadriť.

Harmonogram udalostí:

1. Požiadali sme o povolenie hrať MOL ligu SZĽH - musíme podávať žiadosť pred každou sezónou.

2. SZĽH nám vyhovelo pod podmienkou, že musíme odohrať domácu súťaž - 2HL bez toho, aby sa narušil priebeh súťaže.

3. Vedenie MOL ligy a Maďarský hokejový zväz uvedenú podmienku akceptoval a sľúbili nám, že v plnej miere akceptujú podmienky SZĽH aby sa nenarušili zápasy domácej súťaže.

4. splnili sme všetky podmienky a preto sme mohli hrať MOL ligu.

5. Hneď od začiatku bola kolízia stretnutí MOL a 2HL a MOL nám nepreložili ani jeden zápas a preto sme museli predohrávať zápasy 2HL. Aj týmto ešte raz ďakujem SZĽH a klubom, že nám vyšli v maximálnej miere v ústrety, jediný problém bol zápas v Púchove, kedy sme museli poslať na zápas dorastencov a veteránov aby sme v jeden deň mohli odohrať 2 zápasy. Výsledok poznáte.

6. Od začiatku na každom sedení som riešil zápasy play-off, že sú v rovnaký termín so zápasmi finále 2HL a žiadal som preloženie zápasov na iný termín - najlepšie, že by finálová séria začala od 11.3.2015 a tak by nedošlo k narušeniu ani jednej súťaže. MOL liga nám vyšla čiastočne v ústrety a zápas zo 7.3.2015 preložili na 11.3.2015 a ostatné zápasy oproti pôvodným zhustili tak, že namiesto 2 dní voľna nechali medzi zápasmi iba jeden s výhovorkou na televízne prenosy.

7. Upozornili sme vedenie súťaže, že môže nastať situácia, že musíme hrať 7,8,9 a 11.3.2015, čo je neprijateľné. Odpoveď bola, že nech si preložíme zápasy 2HL. Skúšali sme ale Humenné neakceptovalo preloženie, tak sme apelovali na to, že v pôvodnom povolení štartu bol reglement, že nesmieme narušiť zápasy 2HL. Odpoveď sme dostali, že Miskolc ako víťaz základnej časti má nárok hrať cez víkend doma a toto je posledná možná varianta zápasov finále. Odpísali sme, že ak sa rozhodne v 2 zápasoch finále 2HL, či už v náš prospech alebo neprospech, vieme odohrať uvedený model, lebo 9.3.2015 sa už nemusí hrať, ale ak nie, tak hrozí, že 8.3.2015 nevycestujeme na zápas. Vôbec to nebrali do úvahy a ohrozili celý priebeh finále MOL ligy. Namiesto jednostranných záujmov mali brať záujem o dobro ligy a o regulárny priebeh finále MOL. Uprednostnili záujmy Miskolcu, ktorý za každú cenu chcel hrať v nedeľu doma. Nie je možné odohrať 3 zápasy finále v 3 dňoch!!!

Teraz keď je zle sa každý naváža do nás, ale je neprípustné, aby sme spolu s trénerom podľahli amaterizmu vedenia MOL ligy a dovolili si urobiť z nášho tímu fackovacieho panáka ako v 2HL tak i v MOL lige. MOL mala akceptovať náš návrh, lebo buď neverili, že budeme vo finále alebo veľmi podcenili kvalitu finále 2HL. Zároveň úmyselne prehustili náš program, aby sme vďaka tomu zlyhali.

V prvom rade je na vine vedenie MOL ligy, lebo vedelo, že ak k tomu dôjde 8.3.2015 nenastúpime na zápas a tak isto klub z Miškolcu, lebo trvali na nereálnom termíne.

Poprosím o preklad do maďarčiny a zároveň nech Liga nezavádza nepravdivými informáciami verejnosť, lebo som ochotný uverejniť mailovú komunikáciu, kde je jasné, že sme uvedenú vec riešili včas a promptne a v prospech súťaže.

Ing. František Sucharda

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcnovezamky.eu

Diskusia

Podobné články