Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

St. Louis má novú brankársku jednotku, Miller to nie je

Tento krok zároveň znamená, že do tímu Blues sa nevráti Ryan Miller, ktorého vedenie získalo 28. februára z Buffala Sabres výmenou za slovenského brankára Jaroslava Haláka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie zámorského hokejového klubu NHL St. Louis Blues predĺžilo o tri roky kontrakt s brankárom Brianom Elliottom. Podľa denníka St. Louis Post-Dispatch je zmluva v hodnote 7,5 milióna dolárov.

Tento krok zároveň znamená, že do tímu Blues sa nevráti Ryan Miller, ktorého vedenie získalo 28. februára z Buffala Sabres výmenou za slovenského brankára Jaroslava Haláka. Miller sa stane v lete neobmedzeným voľným hráčom. "Brian vytvorí v budúcej sezóne brankársky tandem s Jakeom Allenom," povedal generálny manažér St. Louis Doug Armstrong.

Dvadsaťdeväťročný Elliott odchytal v základnej časti 31 zápasov a s priemerom 1,96 inkasovaného gólu na zápas bol na druhom mieste celej NHL. V štyroch zápasoch neinkasoval a mal 92,2 percentuálnu úspešnosť zásahov.

V Blues strávil Elliott posledné tri ročníky a v sezóne 2011/2012 sa stal spoločne s Halákom držiteľom ocenenia Jennings Trophy, ktoré je udeľované v NHL brankárskej dvojici s najmenším počtom inkasovaných gólov v základnej časti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články