Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detva je po debakli už len krok od baráže

Hokejistov HC 07 Detva delí od celkového triumfu v I. lige už len jedno víťazstvo. Vo štvrtom finálovom dueli play off rozstrieľali Spišskú Novú Ves 9:2 a ujali sa vedenia 3:1 v sérii. Piaty zápas, ktorý môže klub spod Poľany posunúť do baráže proti extraligovej Žiline, je na programe vo štvrtok na Spiši.
Zdroj: TASR - ilustračné
Zdieľajte:

Hostia pritom začali ideálne, keď už po 33 sekundách rozvlnil sieť za Volentierom Findura. To však bolo z ich strany na dlhé minúty všetko. Spišská absolútne nezvládla ďalšie minúty a v rozpätí štyroch z nich inkasovala presne toľko gólov. Víťazovi základnej časti nepomohla ani prestávka, keďže ihneď po nej pridala Detva ďalšie tri a úplne otupila ich silu po fyzickej aj psychickej stránke. Domáci si zápas užívali, čoho výsledkom boli ďalšie dva puky v sieti Gavaliera, ktorý nahradil zdecimovaného Blažíčka už v 7. minúte. Symbolickú bodku za stretnutím, ktoré malo pre východniarov výrazne trpkú príchuť, dal v 57. minúte hosťujúci Vladimír Klinga.

Finále play off I. ligy - 4. zápas:

HC 07 Detva - HK Spišská Nová Ves 9:2 (4:1, 4:0, 1:1)
Góly: 3. Sládok (Buda, Hajnik), 4. Graham (Parkhouse, Kanaet), 7. Petro (Hataš, Srnka), 7. Parkhouse (Graham, Kanaet), 22. Zorvan (Buda, Parkhouse), 23. Pač (Říha, Themár), 24. Parkhouse (Graham, Kanaet), 38. Srnka (Hataš, Petro), 46. Buda (Říha, Predajniansky) - 1. Findura, 57. Klinga (Rojkovič, Hamrák). Rozhodovali: D. Konc, Novák - Kacej, Stanzel, vylúčení: 4:5 navyše Petro (Detva) 10 min nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Zmeny: od 7. min Gavalier za Blažíčka, 940 divákov, stav série 3:1

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články