Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezdami mesiaca február Dubnyk, Price a Ovečkin

Hviezdami v NHL pre február sa stali Dubnyk, Price a Ovečkin.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár Minnesoty Wild Devan Dubnyk, jeho kolega z Montrealu Canadiens Carey Price a kanonier Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin sa stali hviezdami mesiaca február v zámorskej hokejovej NHL. Informoval oficiálny web profiligy.

Dubnyka vyhlásili za prvú hviezdu, keď v minulom mesiaci vychytal 11 výhier, najviac medzi ligovými brankármi. V 14 zápasoch si trikrát udržal čisté konto, keď udržal na dištanc hráčov Chicaga, Colorada a Edmontonu. Celkovo má Dubnyk na konte v tejto sezóne priemer 2,15 inkasovaného gólu na zápas pri vyše 92-percentnosti úspešných zákrokov.

Price v sledovanom období nastúpil v 11 zápasoch, deväťkrát vychytal výhru a zapísal si dva shutouty proti Detroitu a Torontu. Dvadsaťsedemročný Price zaznamenal priemer 1,34 inkasovaného gólu a vyše 94-percentnú úspešnosť zákrokov.

Treťou hviezdou februára sa stal najlepší strelec ligy Alexander Ovečkin. Vo februári dal 10 gólov, nazbieral 17 bodov a s 39 gólmi viedol tabuľku strelcov. V streleckej aktivite pokračoval aj hneď na začiatku marca, keď pri triumfe nad Torontom 4:0 v noci na pondelok pridal už jeho 40. a 41. gól.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články