Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Záborský predĺžil zmluvu s IFK Helsinki

Slovenský hokejista Tomáš Záborský bude pokračovať v drese IFK Helsinki aj v novej sezóne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

S účastníkom najvyššej fínskej súťaže Liiga sa dohodol v sobotu na predĺžení kontraktu o ďalší rok. Informáciu priniesol oficiálny klubový web.

Dvadsaťsedemročný krídelník je v súčasnosti so ziskom 44 kanadských bodov (13+31) najproduktívnejším hráčom tímu, zároveň mu patrí šiesta priečka v tabuľke produktivity celej súťaže. Do Helsínk prišiel pred sezónou v auguste z tímu KHL Salavat Julajev Ufa. V ňom odohral v uplynulom ročníku 31 duelov s bilanciou 8 gólov a 13 asistencií, ďalších 14 zápasov pridal v drese Avangardu Omsk (4+3). Vo fínsku už v minulosti pôsobil, keď tri roky hrával za Ässät Pori.

V jeho drese sa mu dostalo výraznej pocty. Získal zlatú helmu pre najlepšieho kanoniera súťaže, cenu Lasseho Oksanena ako najlepší hráč základnej časti, dostal sa do All-Star tímu ligy a zároveň sa stal hráčom s najvyšším počtom víťazných gólov a presných zásahov v oslabení. Do konca minulého roka bol súčasťou širšieho kádra slovenskej reprezentácie, 3. novembra sa však vo veku 26 rokov rozhodol ukončiť kariéru v národnom tíme.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články