Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Blackhawks získali výraznú posilu z Arizony!

Vermette novou posilou Chicaga.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa má v NHL nového spoluhráča. Chicago Blackhawks získalo z Arizony Coyotes útočníka Antoina Vermetta výmenou za švédskeho obrancu Klasa Dahlbecka a právo výberu v prvom kole draftu 2015.

Vermette, ktorý sa môže po sezóne stať neobmedzeným voľným hráčom, odohral uplynulé štyri sezóny za Arizonu. Predtým pôsobil 32-ročný hokejista aj v Ottawe Senators a Columbuse Blue Jackets. V NHL odohral 815 zápasov v základnej časti, strelil v nich 194 gólov a zaznamenal 430 bodov. Blackhawks potrebovali doplniť súpisku o skúseného útočníka po tom, ako sa zranil Patrick Kane.

"Vermette je vynikajúci hráč a príkladný profesionál. Neradi sme sa ho zbavovali, ale výmena mala pre nás zmysel a sme spokojní s tým, čo sme za neho dostali," uviedol pre nhl.com generálny manažér Coyotes Don Maloney.

V tejto sezóne strelil Vermette 13 gólov a zaznamenal 22 asistencií v 63 zápasoch. S priemerným časom 18:54 bol najviac vyťažovaným útočníkom tímu, hral presilovky aj oslabenia. V štatistike na buly je na 8. mieste v celej NHL s úspešnosťou 56 percent. Posledný duel v drese "kojotov" odohral v sobotu proti Bostonu (1:4) a s tímom sa lúči počas deväťzápasovej série prehier.

"Nie je to jednoduché, ale výmenu treba jednoducho zobrať chlapsky. Je to súčasť našej práce. Mal som tu veľa kamarátov a stretol som množstvo dobrých ľudí, ale musím sa s tým vyrovnať," povedal Vermette po zápase s Bostonom, keď už vedel, že odíde. V tom čase ešte netušil kam ho vedenie tímu vymení.

Dvadsaťtriročný Dahlbeck odohral v NHL zatiaľ len štyri zápasy, v ktorých strelil jeden gól. Väčšinu času strávil na farme v AHL. Blackhawks okrem Vermetta získali aj obrancu Kimma Timonena z Philadelphie Flyers za dva výbery na drafte. Fínsky veterán v tejto sezóne ešte neodohral ani jeden zápas.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články