Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chicago zariskovalo s Timonenom

Fínsky obranca Kimmo Timonen, ktorý v tejto sezóne ešte nehral, bol vymenený z Philadelphie do Chicaga
Zdroj: TASR - O. Jokinen (vľavo) a K. Timonen po zisku bronzu na ZOH 2010
Zdieľajte:

Timonen oslávi 18. marca už 40. narodeniny. V auguste minulého roka mu boli diagnostikované krvné zrazeniny v nohách a v pľúcach. Opätovne si korčule obul až 6. februára. Od 17. februára začal trénovať aj so spoluhráčmi Philadelphie Flyers, do zápasového kolotoča, ale doposiaľ nezasiahol.

Philadelphia získala za neho právo výberu v 2. kole tohtoročného draftu a podmienený výber v 4. kole budúcoročného draftu. Ak Blackhawks postúpia do tretieho kola play-off a Timonen odohrá za nich aspoň polovicu zápasov, tak sa zo štvrtého kola stane právo na výber už v treťom kole draftu 2016.

"Mojím jediným cieľom je vyhrať Stanley Cup," povedal Timonen po obchode. "To nie je o peniazoch alebo čokoľvek inom. Strávil som dobrých sedem rokov vo Flyers. Vždy som si myslel, že tam budem hrať do konca kariéry, ale toto je správny krok."

Timonen odohral doteraz v NHL za Philadelphiu Flyers a Nashville Predators spolu 1079 zápasov, vsietil v nich 117 gólov a pridal k nim 454 asistencii, získal tak 571 kanadských bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články