Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Themár hrdinom druhého finále

Druhý finálový zápas museli rozhodnúť až samostatné nájazdy
Zdroj: TASR/ilustračné
Zdieľajte:

Hokejisti HC Detva 07 triumfovali v druhom finálovom dueli play off I. ligy na ľade HK Spišská Nová Ves 3:2 po nájazdoch, keď sa o dokonalý obrat v podaní hostí zariadil jediný strelec Andrej Themár. Tím spod Poľany vyrovnal stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:1, na tretí a štvrtý duel sa oba tímy presťahujú na stred Slovenska.

Opatrný začiatok v druhom dueli vystriedal v priebehu prvej tretiny nápor domácich. V 8. minúte ich poslal do vedenia Findura, ktorý však o štyri minúty neskôr nedal trestné strieľanie. Napriek niekoľkým obrovským príležitostiam na oboch stranách si 3624 prítomných divákov muselo počkať na ďalší gól až do 38. minúty, strelu Horvátha dorazil do bránky Koky - 2:0. Štyridsaťjeden sekúnd pred druhou sirénou však znížil Themár, hostia následne zapli na vyššie obrátky a v 51. minúte poslal ten istý hráč duel do predĺženia. Víťaza napokon určili až samostatné nájazdy, ten rozhodujúci premenil Themár.

HK Spišská Nová Ves - HC 07 Detva 2:3 pp a sn (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 8. Findura (Vaic, Smotrila), 38. Koky (Horváth, Rojkovič) - 40. Themár (P. Fekiač), 51. Themár (Tupý, Říha), rozh. nájazd Themár.

Rozhodovali: Snášel, Lauff - M. Korba, Riš, vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše Volentier (Detva) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3624 divákov.

/stav série 1:1/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články