Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tlustý do Winnipegu, Pittsburgh získal Winnika

Pittsburgh získal z Toronta špecialistu na oslabenia Winnika a Carolina okrem Sekeru vymenila aj Tlustého do Winnipegu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jiří Tlustý

Funkcionári klubu NHL Carolina Hurricanes sú na prestupovom trhu mimoriadne aktívni a v stredu zrealizovali až dve transakcie. Okrem trejdu slovenského obrancu Andreja Sekeru do LA vymenili aj českého útočníka Jiřího Tlustého do Winnipegu, opačným smerom putovali dve draftové voľby. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej profiligy.

Carolina dostala od Jets voľby v 3. kole budúcoročného draftu a v 5. kole tohtoročného draftu, tá druhá sa ale môže zmeniť na šesťkolovú, pokiaľ Winnipeg postúpi do play off. "Je to vysoká cena v tejto fáze sezóny, no musíme niečo obetovať. Snažíme sa vystužiť mužstvo, aby sme mu dali šancu prebojovať sa do play off," vyslovil sa pre TSN generálny manažér "tryskáčov" Kevin Cheveldayoff. Winnipeg potreboval posilniť v útoku, keďže sa mu v rýchlom slede zranili krídelník Blake Wheeler i center Mathieu Perreault.

Dvadsaťšesťročný Tlustý bol v prebiehajúcom ročníku tretím najproduktívnejším hráčom "hurikánov", v 52 zápasoch strelil 13 gólov a pridal k nim desať asistencií. V lete mu vyprší ročná zmluva na 2,95 milióna dolárov a ak ju nepredĺži, stane sa neobmedzeným voľným hráčom.

Daniel Winnik

Klub zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins vystužil svoj káder o krídelníka Daniela Winnika, ktorého získal z Toronta výmenou za útočníka Zacha Silla, voľbu v 4. kole tohtoročného draftu a v 2. kole budúcoročného draftu.

Dvadsaťdeväťročný Winnik zaznamenal v 58 zápasoch v drese Maple Leafs 25 bodov (7+18) a až 15 plusiek. Pre Toronto bol cenný najmä pri oslabeniach, kanadský klub však chce zmeniť tvár tímu, ktorý druhý rok po sebe nepostúpi do play off. "Daniel je hráč, s ktorým počítame do jedného z prvých troch útokov. Poskytuje nám väčšiu vyváženosť v ofenzíve. Zažíva zatiaľ výbornú sezónu, jednu z najlepších v jeho kariére. A patrí medzi najlepších hráčov na oslabenia v lige," charakterizoval novú posilu pre nhl.com generálny manažér "tučniakov" Jim Rutherford.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články