Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hossa a Meszároš asistovali, Islanders víťazne ale bez Haláka

Prinášame vám sumár nočných zápasov NHL!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa v noci na stredu prispel k víťazstvu Chicaga Blackhawks nad Floridou 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Hossa presne prihrával kapitánovi Jonathanovi Toewsovi na úvodný gól "čiernych jastrabov" a dosiahol 27. asistenciu v aktuálnej sezóne NHL.

Chicago však zaplatilo za víťazstvo vysokú cenu, keď v priebehu prvej tretiny prišlo o svoju oporu Patricka Kanea. Elitný útočník opustil ľad po tom, ako po krosčeku od obrancu "panterov" Alexa Petrovica stratil rovnováhu a narazil do mantinelu.

"Pravdepodobne vynechá pár zápasov, ale presnú diagnózu nepoznám," povedal po zápase tréner Joel Quenneville. Blackhawks zatiaľ oznámili len to, že ide o zranenie hornej časti tela. Petrovic dostal dve minúty za krošček a jeho vylúčenie Chicago potrestalo. Po prihrávke Hossu prekonal na dvakrát Roberta Luonga kapitán Toews. Hossa zaznamenal 27. asistenciu v sezóne a 44. kanadský bod. Chicago viedlo neskôr 2:0, ale hostia v poslednej desaťminútovke strelili dva góly a poslali duel do predĺženia. "Kane nám chýbal takmer celý zápas a som preto rád, že sme napokon vyhrali," dodal Quenneville. V nájazdoch sa presadili Toews a Patrick Sharp, naopak brankár Scott Darling neinkasoval ani raz a zaznamenal 6. víťazstvo vo svojom 8. zápase kariéry. V drese Floridy nedostal šancu útočník Tomáš Kopecký.

Hráči New Yorku Islanders po prehrách s Washingtonom a Vancouverom opäť naplno zabrali a zdolali Arizonu 5:1. V bránke domácich dostal pred Jaroslavom Halákom tentoraz prednosť Chad Johnson. Po dvoch častiach bol stav nerozhodný 1:1, ale v tretej tretine domáci zapli na plné obrátky a štyrmi gólmi pripravili siedmu prehru pre Coyotes za sebou. Základ úspechu položili dvomi zásahmi v priebehu 57 sekúnd Matt Martin a Johnny Bouychuk, potom sa z prvého gólu v NHL tešil 27-ročný nováčik Kael Mouillierat.

"Bol to neuveriteľný pocit. Dlho som čakal na šancu v NHL a som šťastný, že som sa presadil aj gólovo," povedal Mouillierat zámorským médiám po svojom treťom zápase v NHL. Islanders prvýkrát od sezóne 2006/2007 vyhrali v základnej časti 40 zápasov. Obranca Ľubomír Višňovský bol na ľade takmer 19 minút a bránku Arizony ohrozil tromi strelami.

Králi z Los Angeles zdolali Detroit 1:0 a natiahli víťaznú sériu na osem zápasov. Už len jeden triumf ich delí od vyrovnania najdlhšej víťaznej série v histórii klubu, ktorá v sezóne 2009/2010 trvala deväť zápasov. O víťazstve obhajcu Stanleyho pohára rozhodol už v 3. minúte tečovanou strelou Justin Williams a málokto v Staples Centre vtedy tušil, že ďalší gól už nepadne. Výborné výkony podali obaja brankári - Jonathan Quick, ktorý sa tešil zo štvrtého shutoutu v sezóne, ako aj Jonas Gustavsson. Na ľade sa predstavili traja slovenskí útočníci. Domáci Marián Gáborík bol aktívny, ale ani jedna z jeho štyroch striel neskončila gólom. V prvej tretine trafil žrď. Nepresadili sa ani útočnici Red Wings, Tomáš Tatar hral takmer 20 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus, Tomáš Jurčo bol na ľade 11:44 minúty.

"Počíta sa každé víťazstvo, aj keď nám dnes stačil len jeden gól. S úspešnými zápasmi prichádza sebavedomie, veríme si viac ako inokedy," povedal slovinský útočník "kráľov" Anže Kopitar. Kings v ďalšom zápase privítajú v noci na piatok doma Ottawu Senators.

Zraneniami sužovaný Vancouver vyhral v Bostone 2:1, keď skvelý výkon podal švédsky brankár Canucks Eddie Läck. Ten zastavil 40 striel domácich Bruins. "Mal som veľa práce, bol to náročný zápas, ale každý hráč z nášho tímu podal výborný výkon," povedal 27-ročný Läck, ktorý v nedeľu na ľade NY Islanders nahradil zraneného Ryana Millera, nepustil za chrbát ani jednu z 27 striel a v skvelom výkone pokračoval aj v TD Garden. O víťazstve Canucks, ktorým chýbalo sedem hráčov, rozhodol v tretej tretiny Zack Kassian. Tréner Claude Julien trénoval Bruins v 600. zápase, ale víťazstva sa nedočkal. "V zakončení nám chýbal väčší hlad po góle," povedal pre Boston Globe slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý Läcka ohrozil tromi strelami.

O víťazstve NY Rangers nad Calgary 1:0 rozhodol v 43. minúte Kevin Hayes, keď strelou bez prípravy prekonal Karriho Räma. Hayes zvyčajne nastupuje na centri tretej formácie, ale tesne pred zápasom vypadol pre zranenie chrbta zo zostavy najlepší strelec "jazdcov" Rick Nash a tak Hayes dostal šancu v prvom útoku s krídlami Derickom Brassardom a Matsom Zuccarellom. "O tom, že Rick nebude hrať som sa dozvedel až tesne pred zápasom. Mal som šťastie pri mojom góle, ale nie som Nash a verím, že sa čoskoro vráti," povedal Hayes. Čisté konto zaznamenal Cam Talbot, ktorý je v čase zranenie Henrika Lundqvista dočasnou jednotkou Rangers. Talbot chytil 21 striel Flames.

Brankár Caroliny Cam Ward oslávil svoj jubilejný 500. zápas v NHL výborným výkonom a víťazstvom 4:1 nad Philadelphiou. Tridsaťročný Kanaďan zaznamenal 23 zásahov, prekonal ho len obranca Nicklas Grossmann. "Bolo vidieť, že chlapci mi chceli venovať víťazstvo. Ďakujem im, že mi k nemu v tomto špeciálnom zápase pomohli," povedal Ward, ktorý má na konte 240 víťazstiev. Stal sa 64. brankárom, ktorý v NHL odchytal 500 duelov. Slovenský obranca Andrej Sekera, ktorého v najbližších dňoch pravdepodobne Hurricanes vymenia, odohral 19 a pol minúty, zaznamenal plusový bod a raz vypálil na bránku.

Columbus vyslal na bránku najslabšieho tímu NHL Buffala 47 striel, ale neviedlo to k úspechu. Českého brankára Michala Neuvirtha prekonali Blue Jackets len dvakrát a prehrali 2:4. Zápas nevyšiel brankárovi domácich Antonovi Forsbergovi, ktorý dostal šancu pred Curtisom McElhinneym. Ten je v čase zranenia Sergeja Bobrovského tímovou jednotkou. Z dvojice slovenských hokejistov sa do štatistík zapísal len obranca Buffala Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal 6. asistenciu v sezóne. Okrem toho sa prezentoval aj plusovým bodom a na bránku vyslal až štyri strely. V drese Columbusu nastúpil útočník Marko Daňo, ktorý napriek prehre mal plusový bod a pridal dve strely. Sabres prišli v polovici zápasu o jedného zo svojich najlepších hráčov Zemgusa Girgensonsa, ktorý dostal pukom do členka a z ľadu mu pomáhali spoluhráči. "Nevyzerá to dobre," povedal tréner Ted Nolan a obáva sa dlhšej pauzy lotyšského centra.

Montreal vyhral v St. Louis 5:2, keď po dva góly strelili Alex Galchenyuk a Brendan Gallagher. Brankár Canadiens Carey Price zaznamenal 27 úspešných zásahov a tešil sa z 9. víťazstva za sebou na súperových klziskách. Prekonal tým klubový rekord, ktorý doteraz držal legendárny Rogie Vachon.

Nashville potvrdil povesť najlepšieho tímu na domácom ľade a vyhral nad Coloradom 5:2. Predators vyhrali doma 15 z posledných 16 duelov, celkovo majú v Bridgestone Arene na konte už 26 víťazných duelov. Fínsky brankár Pekka Rinne vychytal 35. víťazstvo v sezóne a v tejto štatistike je na čele celej NHL.

Edmonton ukončil šesťzápasovú víťaznú sériu Minnesoty na domácom ľade, keď vyhral Xcel Energy Center 2:1. Oba góly Oilers strelil Benoit Pouliot a k prvému víťazstvu v riadnom čase od 9. februára pomohol 33 zásahmi aj brankár Ben Scrivens. Minnesota prehrala doma prvýkrát od 19. januára. Z víťazstva sa tešil aj obranca Edmontonu Martin Marinčin, ktorý strávil na ľade 17 minút bez zápisu do štatistík.

Winnipeg zdolal Dallas 4:2. V zostave Jets chýbal pre zranenie kolena Blake Wheeler, ktorý tak prišiel o sériu 227 štartov za sebou.

BOSTON - VANCOUVER 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 2. Paille (Eriksson, Söderberg) – 4. Stanton (Hansen), 47. Kassian (D. Sedin, H. Sedin). Brankári: Rask - Läck, strely na bránku: 41:28, 17.565 divákov

NEW YORK ISLANDERS - ARIZONA 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)

Góly: 21. Lee (Hamonic, Nelson), 44. Martin (Kuľomin, Mouillierat), 45. Boychuk (Tavares, Strome), 48. Mouillierat (McDonald, Kuľomin), 50. Nelson (Bailey, McDonald) – 36. Arcobello (Erat, Moss). Brankári: Johnson - Smith, strely na bránku: 39:28, 15.888 divákov

NEW YORK RANGERS - CALGARY 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 43. Hayes (Brassard). Brankári: Talbot - Ramo, strely na bránku: 29:21, 18.006 divákov

CAROLINA - PHILADELPHIA 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 8. Faulk (E. Staal, Lindholm), 23. Skinner (Siomin, Bellemore), 36. J. Staal (Siomin, Faulk), 55. McClement (Malone) – 18. Grossmann (Voráček, Read). Brankári: Ward - Zepp, strely na bránku: 35:24, 11.024 divákov

COLUMBUS – BUFFALO 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

Góly: 22. Calvert (Dubinsky, Johnson), 28. Connauton (Wisniewski, Johansen) – 10. Hodgson (MESZÁROŠ, Bogosian), 15. Girgensons, 22. Pysyk (Flynn, Foligno), 25. Stewart (Girgensons). Brankári: Forsberg - Neuvirth, strely na bránku: 47:31, 13.671 divákov

ST. LOUIS - MONTREAL 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)

Góly: 27. Backes (Tarasenko, Oshie), 38. Oshie (Pietrangelo, Bouwmeester) – 14. Galchenyuk (Subban, Markov), 24. Galchenyuk (Plekanec), 36. Gallagher, 37. Bournival (Galchenyuk, Eller), 56. Gallagher (Markov, Subban). Brankári: Allen - Price, strely na bránku: 29:23, 19.383 divákov

NASHVILLE - COLORADO 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 5. Järnkrok, 25. Smith (Fisher), 32. Josi (Cullen), 41. Forsberg (Ribeiro), 49. Nystrom (Josi) – 4. MacKinnon (O´Reilly, Stuart), 59. Mitchell (Duchene, Tanguay). Brankári: Rinne - Varlamov (43. Berra), strely na bránku: 41:20, 17.113 divákov

MINNESOTA - EDMONTON 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Góly: 16. Vanek (Schroeder, Coyle) – 12. Pouliot (Eberle, Klefbom), 16. Pouliot (Eberle, Nugent-Hopkins). Brankári: Dubnyk - Scrivens, strely na bránku: 34:19, 19.044 divákov

WINNIPEG - DALLAS 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Góly: 6. Little (Scheifele, Ladd), 35. Lowry (Pardy), 46. Byfuglien (Trouba), 57. Frolík – 32. Cole (Spezza), 59. Demers (Jamie Benn, Jordie Benn). Brankári: Hutchinson - Enroth, strely na bránku: 25:28, 15.016 divákov

CHICAGO - FLORIDA 3:2 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 10. Toews (HOSSA, Seabrook), 35. Versteeg (Sharp, Richards), rozh. náj. Toews – 53. Jokinen (Boyes, Barkov), 57. Trocheck (Fleischmann, Kampfer). Brankári: Darling - Luongo, strely na bránku: 38:36, 21.526 divákov

LOS ANGELES - DETROIT 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 3. Williams (Kopitar, Muzzin). Brankári: Quick - Gustavsson, strely na bránku: 27:20, 18.203 divákov

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články