Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

New Jersey opäť víťazne, Red Wings s prehrou po nájazdoch

Prinášame vám sumár nočných zápasov NHL!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti New Jersey zaznamenali v zámorskej NHL štvrté víťazstvo v rade. V noci na utorok si "diabli" poradili s Arizonou 3:0 a ich brankár Cory Schneider zneškodnil všetkých 38 striel súperových hráčov.

Dvadsaťosemročný gólman tak dosiahol 22. víťazstvo v sezóne, prvý shutout za tri mesiace a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. "Páči sa mi, ako momentálne hrám a cítim sa dobre," uviedol. Za druhú hviezdu zvolili Mikea Cammalleriho. Tridsaťdvaročný útočník si pripísal na konto dva góly, v sezóne ich má na konte už 22. Skóre duelu otvoril ďalší skúsený útočník Scott Gomez. "Keď máte takého brankára ako my, môžete sa na neho úplne spoľahnúť. Viete, že vás podrží až do konca, robí to celý rok," pochválil Schneidera.

V druhom súboji noci zvíťazil Anaheim nad Detroitom 4:3 po nájazdoch, v ktorých v drese zdolaného tímu nepremenil svoj pokus slovenský útočník Tomáš Tatar. Dvadsaťštyriročný útočník strávil na ľade dokopy 21 minút a zaznamenal štyri strely na bránku. O jednu menej vyslal na súperovho brankára jeho krajan a spoluhráč Tomáš Jurčo, ktorý odohral necelých jedenásť minút.

Red Wings premárnili dvojgólový náskok, o ktorý sa v druhej tretine postaral Pavel Dacjuk. Anaheim dokázal otočiť priebeh duelu v rozpätí 50. a 53. minúty, Sheahan síce v závere tretej tretiny vyrovnal, no v nájazdoch rozhodol o triumfe domácich Silfverberg. "Je to pre nás veľké víťazstvo, hlavne pre to, že sme do tretej tretiny išli s mankom 0:2. Neskončili sme, stále sme sa snažili zvrátiť zápas. V prvých dvoch tretinách odviedli skvelú robotu a nepúšťali nás pred bránku. No v tretej sme našli cestu ako skórovať a oplatilo sa," uviedol obranca Francois Beauchemin, ktorý zaznamenal gól, dva plusové body a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

NEW JERSEY - ARIZONA 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 13. Gomez, 42. Cammalleri (Tootoo, Merrill), 59. Cammalleri (Gionta, Larsson). Brankári: Schneider - Smith, strely na bránku: 28:38, 12.159 divákov.

ANAHEIM - DETROIT 4:3 pp a sn (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 50. Cogliano (Lindholm, Silfverberg), 52. Etem (Stoner), 53. Beauchemin (Getzlaf, Palmieri), rozh. nájazd: Silfverberg - 24. Dacjuk, 27. Dacjuk (Abdelkader, Kronwall), 57. Sheahan (Nyquist, Kronwall). Brankári: Gibson - Howard, strely na bránku: 25:38, 17.174 divákov

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články