Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Daňo po návrate do NHL v skvelej forme,Boston konečne zvíťazil

Prinášame vám sumár nočných zápasov NHL! Do akcie sa opäť zapojilo veľké množstvo českých i slovenských hokejistov. Zo Slovákov vynikol Marko Daňo (1+1). Čech Radim Vrbata gólom a asistenciou prispel k výhre Canucks na ľade Islanders.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo z Columbusu prispel gólom a asistenciou k zisku bodu na ľade New York Rangers v nočnom zápase zámorskej NHL. Blue Jackets prehrali v Madison Square Garden po nájazdoch 3:4, mladý Slovák strelil svoj druhý gól a pridal tretiu asistenciu v prebiehajúcej sezóne.

Columbus prehrával na začiatku druhej tretiny už 0:3, práve Daňo ale naštartoval svoj tím k vyrovnaniu. V 23. minúte najskôr vybojoval v útočnej tretine puk, potom si našiel voľné miesto medzi kruhmi a pohotovou strelou pomedzi betóny Cama Talbota znížil na 1:3. Dvadsaťročný mladík tak zaznamenal prvý gól v štyroch dueloch po návrate z farmy v Springfielde a na konci druhej časti sa podieľal aj na presnom zásahu Artema Anisimova. Blue Jackets napokon dostali zápas do nájazdov, v nich o triumfe domácich rozhodol Rick Nash.

"Viesť o tri góly a napokon vyhrať až v nájazdoch nie je spôsob, akým chceme rozhodovať zápasy. Mali sme to ukončiť skôr," povedal pre zámorské médiá Martin St. Louis, ktorý strelil dva góly a jeden pridal aj v rozstrele. Rangers tak vyhrali 9 z uplynulých dvanástich stretnutí a sú iba dva body za lídrom Metropolitnej divízie a mestským rivalom NY Islanders. Gólman Columbusu Curtis McElhinney napriek prehre chválil tímového ducha: "Nemali sme dobrý štart, ale aj tak sme našli cestu ako sa zdvihnúť a chalani odohrali dve skvelé tretiny. To je dobré znamenie, môžeme byť na to hrdí. Prehrávať vonku 0:3 a letieť domov s bodom, to naozaj nie je zlé."

V súboji Chicaga s Bostonom zvíťazili hosťujúci Bruins 6:2, ich kapitán Zdeno Chára zaznamenal dva plusové body pri vyše 24-minútovom pobyte na ľade. V drese domácich odohral Marián Hossa takmer 20 minút, dvakrát vystrelil a zaznamenal i dve trestné minúty. Bruins zastavili sériu šiestich prehier, najhoršiu v klube od roku 2010. V ich drese Patrice Bergeron otvoril skóre súboja svojim 200. gólom v profilige, ku ktorému pridal aj dve asistencie. "Nebolo to pre nás ľahké obdobie, ale zostali sme mentálne silní a prelomili sme to. Na dnešnom výsledku môžeme stavať," povedal Bergeron na margo ukončenia negatívnej série. Blackhawks prehrali tretí zápas za sebou, čo sa im stalo naposledy v marci minulého roka. Corey Crawford vydržal v bránke iba do polovice duelu, keď inkasoval štyrikrát zo 14 striel. Nahradil ho Antti Raanta. Hostia hrali takmer celý zápas iba s piatimi obrancami, Johnny Oduya totiž opustil striedačku pre zranenie už v prvej časti hry.

Nedarilo sa New Yorku Islanders, ktorí doma napriek streleckej prevahe prehrali s Vancouverom 0:4. Brankár ostrovanov Jaroslav Halák inkasoval tri góly z 23 striel, jeho krajan a spoluhráč Ľubomír Višňovský si do štatistík zapísal mínusový bod pri takmer 20 minútach na ľade. O čisté konto v bránke hostí podelili Ryan Miller a Švéd Eddie Läck. Ten nahradil Millera (zranenie nohy po kolízii so spoluhráčom Jannikom Hansenom) na začiatku prostrednej tretiny a napokon ho vďaka 27 úspešným zákrokom vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. "Vedel som, že musím byť pripravený na všetko. Keď sa zranil, musel som tam ísť a sústrediť sa na najlepší výkon," konštatoval Läck. Islanders prehrali druhý zápas za sebou, zostali ale na čele svojej divízie. Iba druhýkrát v sezóne vyšli strelecky naprázdno, predtým sa im to stalo koncom októbra pri prehre 0:5 v Colorade. Halák tak má v sezóne na konte stále 32 víťazstiev, čo je na úrovni klubového rekordu Billyho Smitha, Chrisa Osgooda a Ricka DiPietra.

Buffalo doma prehralo s lídrom súťaže Nashvillom 1:2 po samostatných nájazdoch, obranca Sabres Andrej Meszároš odohral vyše 25 minút a zaznamenal plusku. Domáci boli blízko k cennému skalpu, ale Mike Ribeiro gólom necelých päť minút pred sirénou tretej tretiny poslal zápas do predĺženia a Švéd Filip Forsberg vo štvrtej sérii nájazdov rozhodol. "Mali sme veľa šancí, ale dlho sme nevedeli dať gól. Snaha však priniesla ovocie a napokon sa ten puk ku mne odrazil v pravej chvíli," povedal Ribeiro, ktorého tím prestrieľal Buffalo 38:17. Nashville sa tak stal prvým tímom v tejto sezóne so 40 víťazstvami. Buffalo je zasa na opačnom póle tabuľky, ale bolo blízko k prekvapeniu. "Takmer sme porazili najlepší tím ligy. Boli sme ale príliš vylučovaní a doplatili sme na to. Je ťažké to prehltnúť, no aj bod s tak silným tímom je úspechom," zdôraznil český brankár "šablí" Michal Neuvirth.

Pittsburgh doma jasne prevýšil Floridu 5:1, v drese hostí zaznamenal slovenský útočník Tomáš Kopecký jeden mínusový bod. Patric Hörnqvist i Jevgenij Malkin sa prezentovali tromi bodmi za dva góly a asistenciu. "Je jedno proti komu stojíme. Ak hráme svoju hru, vieme zdolať každý tím v tejto lige. V uplynulých dvoch dueloch sme ukázali, čo vieme," povedal po hladkom triumfe Malkin.

Mladík Nathan MacKinnon zaznamenal svoj prvý hetrik v kariére, ktorým zariadil triumf Colorada 5:4 nad Tampou Bay. "Je to skvelý pocit. V tejto sezóne som raz hore a raz dolu, ale najkrajšie je, keď to tam padá," tešil sa MacKinnon. Dallas vyhrával po dvoch tretinách na ľade Minnesoty 1:0, v tretej ale inkasoval až šesť gólov a prehral 2:6. Zach Parise strelil dva góly a podieľal sa tak na klubovom rekorde "divochov" v počte gólov v jednej dvadsaťminútovke. Mikael Granlund si pripísal jeden presný zásah a dve asistencie.

PHILADELPHIA - WASHINGTON 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 5. Giroux (Streit, Voráček), 22. Simmonds (Streit, Giroux), 56. Del Zotto (Voráček, Vande Velde) – 26. Wilson (Carlson), 36. Ward (Fehr, Laich). Brankári: Zepp - Holtby, strely na bránku: 28:23, 19.703 divákov.

CHICAGO - BOSTON 2:6 (1:2, 0:4, 1:0)

Góly: 20. Toews (Kane, Keith), 55. Bickell (Rundblad, Keith) – 3. Bergeron (Smith, Marchand), 15. Eriksson (Krug, Hamilton), 27. Lucic (Pastrňák, Spooner), 33. Campbell (Ferlin, Seidenberg), 38. Hamilton (Bergeron), 40. Smith (Bergeron). Brankári: Crawford (33. Raanta) - Rask, strely na bránku: 28:30, 22.104 divákov.

BUFFALO - NASHVILLE 1:2 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 40. Ennis (Girgensons, Moulson) – 56. Ribeiro (Franson, Jones), rozh. nájazd F. Forsberg. Brankári: Neuvirth - Hutton, strely na bránku: 17:38, 19.070 divákov.

MINNESOTA - DALLAS 6:2 (0:0, 0:1, 6:1)

Góly: 42. Parise (Folin, Fontaine), 44. Koivu, 49. Veilleux (Scandella, Brodziak), 54. Dumba (Granlund, Brodin), 55. Granlund (Prosser, Folin), 58. Parise (Granlund) – 35. Spezza (Klingberg, Ritchie), 59. Spezza (Benn, Hemský). Brankári: Dubnyk - Enroth, strely na bránku: 35:20, 18.754 divákov.

PITTSBURGH - FLORIDA 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Góly: 10. Hornqvist (Letang), 40. Malkin, 41. Martin (Crosby, Hornqvist), 44. Hornqvist (Crosby, Malkin), 50. Malkin (Sill) – 53. Upshall (Trocheck). Brankári: Fleury - Montoya, strely na bránku: 26:35, 18.592 divákov.

COLORADO - TAMPA BAY 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)

Góly: 17. MacKinnon (Landeskog), 24. MacKinnon (O´Reilly, Barrie), 24. Duchene, 33. MacKinnon (O´Reilly), 48. Tanguay (Everberg) – 11. Palát (Johnson), 26. Johnson (Kučerov, Killorn), 52. Connolly (Filppula, Paquette), 59. Kučerov (Johnson, Hedman). Brankári: Varlamov - Vasilevskij, strely na bránku: 18:32, 17.385 divákov.

NY RANGERS - COLUMBUS 4:3 pp a sn (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 6. Hayes (Hagelin), 9. St. Louis (Stepan, Staal), 22. St. Louis (McDonagh, Stepan), rozh. nájazd Nash – 23. DAŇO (Foligno, Tjutin), 39. Anisimov (DAŇO), 56. Savard (Anisimov, Foligno). Brankári: Talbot - McElhinney, strely na bránku: 37:30, 18.006 divákov.

NY ISLANDERS - VANCOUVER 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Góly: 21. Kassian (Vrbata, H. Sedin), 30. Vrbata (D. Sedin, H. Sedin), 34. Horvat (Keninš, Hansen), 60. Weber (Matthias, Dorsett). Brankári: HALÁK - Miller (21. Lack), strely na bránku: 37:24, 16.170 divákov.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články