Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O Sekeru sa zaujíma ďalší klub

Správy ohľadne možnej výmeny obrancu Caroliny Andreja Sekeru do iného klubu NHL naberajú na intenzite.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa zámorských médií po Los Angeles, Detroite či Dallase prejavili o slovenského hokejistu najnovšie záujem aj predstavitelia New Yorku Rangers.

Redaktor Larry Brooks z NY Post sa odvoláva na nemenované zdroje, podľa ktorých túžia získať Sekeru pred uzávierkou výmen newyorskí "jazdci". Cena je však vysoká, Hurricanes chcú za 28-ročného zadáka výber v prvom kole draftu a jedného talentovaného mladíka. Brooks tvrdí, že Rangers by mohli obetovať iba jednu z volieb v druhom kole plus mladého hráča a jedného z obrancov druhého sledu, napríklad Johna Moorea. Klub z Manhattanu by pred play off potreboval vystužiť svoj káder o beka s držaním hokejky naľavo, ktorý by hral po boku veterána Dana Boylea, a Sekera by im do tejto koncepcie ideálne pasoval.

Podľa portálu hngn.com je okruh záujemcov o slovenského obrancu ešte širší. Okrem spomínaných klubov by ho chceli uloviť aj Pittsburgh, Tampa Bay, Anaheim, Montreal a Calgary.

Sekerovi plynie posledný rok zo zmluvy s Carolinou, na základe ktorej si zarobí v tejto sezóne 1,75 milióna dolárov. V lete by sa tak mohol stať neobmedzeným voľným hráčom. Podľa zámorských médií by mu mohli záujemcovia na trhu s voľnými hráčmi ponúknuť ročne až 5 miliónov dolárov, čo mu Carolina nedokáže dať. Rokovania s Hurricanes stoja v súčasnosti na mŕtvom bode a stále sa tak zvyšuje šanca, že ho klub z Raleigh vymení pred uzávierkou prestupov, ktorá je 2. marca.

Bývalý hráč Buffala patrí medzi najviac vyťažovaných korčuliarov Caroliny, v priemere odohrá takmer 23 minút za zápas. V 54 dueloch prebiehajúcej sezóny zaznamenal 19 bodov (2+17).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články