Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V NHL sa zrodil cestovateľ

Už len málokedy je vidieť v zámorskej NHL oddanosť klubu, akú predviedol napríklad Steve Yzerman, ktorý kedysi v drese Detroitu odohral 22 sezón v rade, no aj tak je počin Marca Arcobella veľmi netradičný.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťšesťročný Arcobello nikdy nebol tým typom, ktorý by mal na drafte atakovať popredné priečky. Skautov veľmi odrádzali aj jeho parametre, 173 centimetrov a 75 kilogramov nie je pre manažérov klubov NHL zrovna žiadne lákadlo. Aj preto si ho žiadny z tímov na tradičnom výbere talentov nikdy nevybral. No aj napriek tomu dokáže predsa len v niečom vynikať.

Nie príliš slávny americký útočník Marc Arcobello dokázal za 42 dní vystriedať až 4 kluby. Do začiatku tejto sezóny hral za Edmonton Oilers. Potom sa ale začali diať veci a zmeny pôsobiska sú zrazu pre rodáka z Milfordu pravidelnou záležitosťou. Najprv sa ho zbavili Oilers, keď ho použili ako súčasť férového obchodu za Dereka Roya. Arcobello sa teda sťahoval do Nashvillu. Ten o neho stratil záujem už po štyroch odohraných zápasoch, v ktorých zaznamenal jeden gól a vedenie ho umiestnilo na waiver listinu, ktorou neprešiel bez povšimnutia. Na farmu ho nepustil Pittsburgh, ktorý mal veľké problémy so zranenými hráčmi a potreboval ich nahradiť. Dočasným riešením sa teda stal práve príchod Arcobella.

V Pittsburghu sa tento Američan usadil na trochu dlhšiu dobu než v Nashville a vo štvrtej útočnej formácii Penguins si viedol celkom slušne. Potom sa ale niektorí útočníci uzdravili a ako to už býva zvykom, pre Marca nebolo v kádri miesto. A to znamenalo jediné - znovu sa objavil na waiveri, ktorým ani tentoraz neprešiel bez povšimnutia ostatných tímov NHL. Ako výpomoc si ho z listiny voľných hráčov stiahla Arizona, kde by mal stráviť zvyšok sezóny. Ani tento raz to ale nie je vôbec isté. Aj Coyotes po ňom totiž siahli z časti preto, že majú zranených hráčov v útoku a je dosť možné, že ak sa títo hráči stihnú rýchlo uzdraviť, Arcobello sa bude znova sťahovať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: usatoday.com

Diskusia

Podobné články