Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kedy sa už konečne dohodnú?

Rok dozadu sa v ruskom meste Soči skončil hokejový turnaj Olympijských Hier 2014, ktorý ovládla Kanada a obhájila tak prvenstvo z Vancouveru 2010.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ani po takom dlhom čase od poslednej zimnej Olympiády nám však nik nevie povedať, či aj v Južnej Kórei v roku 2018 uvidíme najväčšie hviezdy NHL a teda aj celého hokejového sveta.

Medzinárodný Olympijský Výbor (MOV) sa síce snaží o ukončenie celej situácie so šťastným koncom, ale doterajšie rokovania nepriniesli žiadny výsledok: „Budúcnosť Olympiády je témou, ktorou sa bude MOV zaoberať vo vhodnú dobu spoločne s Hráčskou asociáciou (NHLPA),“ povedal v stredu pre ESPN.com zástupca komisára NHL Billy Daly.

„Stále riešime veľa vecí vrátane nedávno ohláseného Svetového pohára, ktorý sa má uskutočniť v septembri 2016. Tento turnaj nemusí byť rozhodujúci, ale určite prispeje výraznou mierou ku konečnému rozhodnutiu, či sa hráči z NHL zúčastnia Olympijských Hier v roku 2018.“

O veciach síce rozhodujú ľudia v oblekoch, no ide o hráčov a pre tých je vždy česť reprezentovať svoju krajinu na najvýznamnejšom hokejovom podujatí: „Účasť na Olympiáde bola vždy pre hráčov dôležitá,“ povedal výkonný riaditeľ NHLPA Don Fehr pre ESPN.com vo štvrtok. „Tešíme sa na rozšírenie medzinárodných hokejových podujatí vrátane Olympijských Hier za predpokladu, že dôjde k dohode všetkých zainteresovaných strán.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ESPN.com

Diskusia

Podobné články