Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Legendárna bratská dvojica končí

Švajčiarsky hokejový klub HC Davos sa rozlúčil s dvomi bratmi, ktorí tomuto klubu zasvätili celú kariéru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

37-ročný Jan Von Arx a aj jeho o rok mladší brat Reto už nie sú súčasťou klubu HC Davos, ktorý sa rozhodol s nimi po dlhých a náročných rokovaniach nepredĺžiť zmluvy.

Obaja pôsobili v tíme od roku 1995, kedy prišli z druholigového Langnau ako veľké talenty švajčiarskeho hokeja. Dokonca si ich všimli skauti v NHL, ale draftovaný bol iba starší Reto a aj to až v roku 2000, kedy mal už 24 rokov, Chicagom Blackhawks z deviateho kola.

Ďalšiu sezónu tak tento center odohral v USA, kde sa cez farmu v Norfolku pozrel na devätnásť zápasov do NHL a získal v nich štyri body za gól a tri asistencie. To ale bola jediná sezóna od roku 1995, kedy neboli v tíme obaja naraz.

Útočník Reto Von Arx odohral počas devätnástich sezón v drese HC Davos rovných 1000 zápasov. 813 ich nazbieral v základnej časti a 187 pridal v play-off. Počas nich nazbieral 814 bodov za 264 gólov a 550 asistencií. Ako reprezentant svoje krajiny sa zúčastnil Olympijských Hier 2002 a Majstrovstiev sveta 2000.

Obranca Jan Von Arx odohral počas dvadsiatich sezón 842 zápasov a nazbieral počas nich 178 bodov (47+131). Reprezentoval len na Majstrovstvách sveta 2000, Olympiády sa nezúčastnil.

Teraz je pre oboch otvorená možnosť naďalej byť súčasťou klubu z Davosu ako mládežnícki tréneri, alebo na inej pozícií, tieto rokovania sa však ešte nezačali.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hcd.ch, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články