Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hossa opäť dvojgólový, bodoval aj Gáborík

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa zaznamenal po dlhších streleckých suchotách už druhý dvojgólový zápas v rade, no v noci na utorok to na triumf nestačilo. Jeho Chicago podľahlo na domácom ľade Arizone 2:3 po predĺžení a nájazdoch. Hossa tak v prebiehajúcej sezóne zaznamenal už 14 gólov a celkovo nazbieral v 54 dueloch 38 bodov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tridsaťšesťročný krídelník najprv v 33. minúte otvoril skóre a v 53. vyrovnal na 2:2 a poslal duel do predĺženia. V ňom gól nepadol a tak o triumfe "kojotov" rozhodol v nájazdoch Antoine Vermette. Hossu vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Ocenenie prvej hviezdy sa ušlo brankárovi hostí Mikeovi Smithovi, ktorý zneškodnil 36 striel súperových hráčov.

Zo Slovákov bodoval aj Marián Gáborík, ktorý asistoval na víťazný gól Dustina Browna v zápase svojho Los Angeles na ľade Columbusu 4:3. "Kráľov" tak delia už len tri body od ôsmeho postupového miesta do play off. Vo výborných výkonoch pokračujú hráči Minnesoty. "Divosi" zdolali Vancouver 5:3 a víťaznú sériu natiahli už na šesť stretnutí v rade. Veľkú zásluhu na tom mal Mikko Koivu, ktorý zaznamenal tri asistencie.

Chicago odohralo po návrate z tripu prvý z osemzápasovej série domácich zápasov. V závere predĺženia boli Blackhawks milimetre od tretieho víťazstva za sebou, ale strela z hokejky Andrewa Shawa skončila 16 sekúnd pred koncom tesne pred bránkovou čiarou v lapačke brankára Smitha a následne trafil Brandon Saad do žrde. Videorozhodca Shawov pokus dlho študoval a napokon rozhodol, že nebolo jasné, že puk prešiel za bránkovú čiaru a gól neplatil. Bola to veľmi hraničná situácia, ktorá naštartovala diskusiu. "Videl som záznam a vôbec ma nepresvedčil, že nebol gól. Dá sa stále namietať, či bol puk dnu, alebo nie. Myslím, že tesnejšie to už ani nešlo," povedal tréner Chicaga Joel Quenneville. V nájazdoch skórovali za hostí Lucas Lessio a Antoine Vermette, v domácom tíme sa presadil len Patrick Kane. Hossa na nájazd nešiel. Chicago síce prehralo, ale Hossove strelecké prebudenie je pre tím pozitívnou správou. Slovenský krídelník strelil v 52 dueloch 10 gólov, teraz sa v dvoch presadil štyrikrát. "Vedeli sme, že Hossa je skvelý hráč aj keď nedával góly," povedal pre chicagotribune.com obranca Duncan Keith. Oba Hossove zásahy pripravil kapitán Jonathan Toews. Na prvý gól mu nahral skvelým bekhendom od mantinelu a pred druhým ho našiel voľného medzi kruhmi. V ďalšom zápase privíta Chicago v United Center Vancouver.

"Králi" z Los Angeles vyhrali v Columbuse 4:3 a prvýkrát od 20. decembra sa tešili z dvoch triumfov za sebou. Slovenský útočník Marián Gáborík zaznamenal 15. asistenciu v sezóne, keď v úvode tretej časti dorazil jeho strelu kapitán Dustin Brown a zvýšil na 4:2. Tento gól bol napokon označený ako víťazný. Duel však vyšiel najmä formácii Jeff Carter, Dwight King a Tyler Toffoli. Toto trio sa postaralo o tri góly, spoločne nazbierali päť bodov. Pamätný večer odohral v drese Columbusu útočník Scott Hartnell, ktorý nastúpil na svoj 1000. zápas v základnej časti. Duel okorenil aj gólom na 2:2, ale napokon sa musel zmieriť s prehrou. "Bol to emotívny deň, prišla celá moja rodina a kamaráti. Všetko by bolo krajšie, keby sme vyhrali," povedal 32-ročný Kanaďan. Medzi priateľmi v hľadisku bol dokonca aj obranca Philadelphie Flyers Kimmo Timonen, ktorý hral s Hartnellom šesť rokov v Nashville a potom ich spoločne vymenili do Flyers. Timonen v tejto sezóne ešte neodohral ani jeden zápas, ale stále je hráčom Flyers a kariéru neukončil. Oslavu významného Hartnellovho míľnika odložili Blue Jackets na piatok, kedy privítajú doma jeho bývalý klub Philadelphiu. Gáborík bol na ľade 15 a pol minúty a zaznamenal 4 strelecké pokusy. Kings prestrieľali domácich 44:26.

Veľmi nevydarený duel odohrali "diabli" z New Jersey, keď na bránku Edmontonu vyslali len 14 striel a prehrali 1:2. Prvý víťazný gól v sezóne strelil ruský útočník Nail Jakupov a brankár Ben Scrivens sa tešil z prvého víťazstva na súperovom ľade. Devils viedli po góle Patrika Eliáša, ale na konci prvej tretiny vyrovnal švédsky obranca Oscar Klefbom a konečné slovo mal v presilovke Jakupov, ktorého po kolízii s Jonathanom Bernierom v úvode zápasu museli "šiť" a duel dohral s piatimi stehmi nad perou. V bránke New Jersey nastúpil už na 46. zápas v sezóne Cory Schneider a v tejto štatistike je lídrom NHL. V posledných 11 dueloch vychytal 7 víťazstiev s priemerom 1,73 inkasovaného gólu a s úspešnosťou 94,2 percent. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral po návrate z farmy druhý zápas za Oilers, na ľade bol viac ako 17 minút a do štatistík sa nezapísal.

Minnesota natiahla víťaznú sériu na šesť duelov, keď zdolala Vancouver 5:3. Všetky víťazstvá vychytal brankár Devan Dubnyk, ktorý po výmene z Arizony nastúpil za Wild deväťkrát a osemkrát vyhral. V predchádzajúcich dvoch dueloch dokonca vychytal shutouty a stal sa prvou hviezdou týždňa, jeho sériu bez inkasovaného gólu zastavil až v čase 136:57 minúty útočník Canucks Zack Kassian. Duel nedohrali pre zranenia až traja hráči. Na strane domácich Ryan Carter a Jason Zucker, za hostí Nick Bonino.

Hokejisti Calgary vyhrali v San Jose 4:1 a v SAP Center triumfovali vo všetkých troch dueloch v tomto ročníku, čo sa im naposledy podarilo v sezóne 1995/1996. Góly víťazov strelili Mason Raymond, Lance Bouma, Jiří Hudler a David Jones, brankár Jonas Hiller zaznamenal 33 zásahov a "plamene" sa posunuli na 2. miesto v Pacifickej divízii.

NEW JERSEY – EDMONTON 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Góly: 6. Eliáš (Havlát, Zajac) – 20. Klefbom (Eberle, Purcell), 33. Jakupov (Eberle, Petry). Brankári: Schneider - Scrivens, strely na bránku: 14:24, 11.519 divákov.

COLUMBUS - LOS ANGELES 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Góly: 2. Skille (Anisimov, Savard), 35. Hartnell (Johansen), 59. Savard (Foligno, Johnson) – 3. King (Carter, Regehr), 9. Toffoli (King), 36. Carter (McNabb, McBain), 42. Brown (GÁBORÍK). Brankári: McElhinney - Quick, strely na bránku: 26:44, 14.703 divákov.

MINNESOTA - VANCOUVER 5:3 (3:1, 2:1, 0:1)
Góly: 6. Schroeder (Coyle, Dumba), 8. Pominville (Vanek, Koivu), 16. Niederreiter (Koivu, Suter), 28. Suter (Koivu, Parise), 28. Brodziak (Spurgeon, Brodin) – 11. Kassian (Higgins, Hamhuis), 22. Matthias (Vrbata, Hamhuis), 58. Stanton (D. Sedin, H. Sedin). Brankári: Dubnyk - Miller (28. Läck), strely na bránku: 32:25, 18.804 divákov.

CHICAGO - ARIZONA 2:3 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Góly: 33. HOSSA (Toews), 53. HOSSA (Toews) – 38. Doan (Yandle, Ekman-Larsson), 44. Vermette (Ekman-Larsson), rozh. náj. Vermette. Brankári: Raanta - Smith, strely na bránku: 38:29, 21.337 divákov.

SAN JOSE - CALGARY 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Góly: 40. Burns (Couture, Pavelski) – 15. Raymond (Bouma, Russell), 29. Bouma (Giordano, Jones), 46. Hudler (Gaudreau, Wideman), 59. Jones (Brodie). Brankári: Niemi - Hiller, strely na bránku: 34:27, 17.010 divákov.

Slováci v akcii:
Marián Hossa (Chicago) 21:11 2 0 2 2 3 0
Marián Gáborík (Los Angeles) 15:36 0 1 1 1 4 0
Martin Marinčin (Edmonton) 17:13 0 0 0 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články