Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar porazil Arizonu a stal sa hviezdou duelu

Tomáš Tatar zariadil víťazstvo Detroitu Red Wings v noci na nedeľu na ľade Arizony 3:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťštyriročný krídelník bol pri všetkých dôležitých momentoch "červených krídel", keď strelil víťazný gól, svoj 23. v sezóne, a pridal aj dve asistencie. Po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu. V 52 stretnutiach prebiehajúceho ročníka tak nazbieral už 39 bodov (23+16) a vyrovnal svoje kariérne maximum z predchádzajúcej sezóny.

Tatar bodoval v treťom zápase za sebou a druhýkrát v sezóne zaznamenal trojbodový večer. Slovenský útočník najskôr asistoval pri góle Rileyho Sheahana a potom presne tri minúty pred koncom tretej tretiny zvýšil na 2:0. V brejku dvoch proti jednému dostal prihrávku od Darrena Helma, ocitol sa sám pred Mikom Smithom a prekonal ho presnou strelou k žrdi. "Zavrel som oči a dával som to dole pod lapačku. Mal som šťastie, že to padlo dnu," povedal pre nhl.com Tatar, ktorý zaznamenal päť striel. Pár minút predtým však mohlo byť vyrovnané, pretože český útočník Martin Erat mal 8:22 min pre koncom k dispozícii trestné strieľanie, keď ho v oslabení fauloval Pavel Dacjuk. Erat však svojho krajana Petra Mrázeka neprekonal. "Petr perfektne chytil trestné strieľanie a veľmi nám pomohol k víťazstvu. V rozhodujúcich chvíľach nás vždy podrží," dodal Tatar, ktorý potom ešte nahral Helmovi na poisťovací gól do prázdnej bránky.

Detroit vyhral tretíkrát za sebou a 11. z posledných 13 duelov. V desiatich posledných zápasoch stál v bránke 22-ročný Mrázek, ktorý chytal výborne, ale možno sa jeho čas v NHL kráti. Už sa totiž uzdravili obaja brankári Red Wings - jednotka Jimmy Howard, ako aj náhradník Jonas Gustavsson. "Klobúk dolu pred Mrázekom ako chytal. Je jasné, že po takýchto výkonoch nechce byť tretím brankárom. Uvidíme ako to vyriešime," povedal tréner Detroitu Mike Babcock. Mrázek bol blízko k druhému shutoutu za sebou, ale necelé dve minúty pred koncom ho prekonal najlepší strelec spomedzi obrancov v NHL Oliver Ekman-Larsson a ukončil jeho sériu bez inkasovaného gólu na 132 minútach a 42 sekundách.

V drese Detroitu sa predstavil aj Tomáš Jurčo, ale za 8 minút a 47 sekúnd na ľade sa nepresadil.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články