Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Domácemu debaklu nezabránil ani Budaj

Peter Budaj si v sobotu večer ako striedajúci brankár zapísal svoj prvý štart v tohtoročnej play off NHL, ale hokejisti Montrealu Canadiens prehrali na domácom ľade s New York Rangers 2:7.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Jazdci" z New Yorku sa tak ujali vedenia vo finále Východnej konferencie 1:0 na zápasy, pričom súboj číslo dva je na programe v noci na utorok.V hale Bell Centre sa gólman Budaj dostal do bránky namiesto jednotky Careyho Pricea v tretej tretine až za stavu 4:1 pre rozbehnutých hostí. Slovenský brankár sa poriadne ani nenadýchol a inkasoval hneď z prvej strely, ktorá na neho smerovala z hokejky Ryana McDonagha. Tridsaťjedenročný Budaj, ktorý v základnej časti odchytal v tomto ročníku 24 stretnutí, potom inkasoval aj ďalšie dva góly pri presilových hrách súpera. Prekonali ho v rozpätí 25 sekúnd Derek Stepan a Rick Nash. Budaj inkasoval tri góly z ôsmich striel a mal nízku perecentuálnu úspešnosť zákrokov - 62,5%.

Sumár - 3. kolo play off NHL

Východná konferencia - finále, 1. zápas:

MONTREAL - NY RANGERS 2:7 (0:2, 1:2, 1:3)

Góly: 33. Bourque (Gionta, Eller), 56. Eller - 5. St. Louis (Moore, Klein), 7. Zuccarello (McDonagh, Moore), 39. Kreider (Nash, McDonagh, 40. Richards (Zuccarello, Staal), 42. McDonagh (Stepan, Kreider), 45. Stepan (St. Louis, McDonagh), 45. Nash (Zuccarello, Moore)

Brankári: Price (34. BUDAJ) - Lundqvist

Strely na bránku: 22:28

Diváci: 21 273

/stav série 0:1/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články