Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nováčikom mesiaca je švédsky bek Dallasu

Nováčikom mesiaca januára sa v zámorskej NHL stal obranca Dallasu Stars John Klingberg. Informáciu priniesol web nhl. com.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nováčikom mesiaca januára sa v zámorskej NHL stal obranca Dallasu Stars John Klingberg. Informáciu priniesol web nhl.com.

Dvadsaťdvaročný Švéd bol najproduktívnejším nováčikom v mesiaci, keď v 13-tich zápasoch nazbieral rovnaký počet bodov za 5 gólov a 8 asistencií. Ďalšími kandidátmi na toto ocenenie boli útočníci Ottawy Senators Mark Stone a Mike Hoffman, brankár Winnipegu Jets Michael Hutchinson, útočník Tampy Bay Lightning Cedric Paquette, ďalší útočník Anaheimu Ducks Rickard Rakell a center San Jose Sharks Melker Karlsson.

Klingberg sa stal prvým obrancom nováčikom v histórii Stars, ktorý zaznamenal v jednom zápase štyri body. Týmto kúskom sa blysol 31. januára v zápase proti Winnipegu, v ktorom k víťazstvu 5:2 prispel dvoma gólmi a dvoma asistenciami. V 35 dueloch v sezóne zaznamenal 24 bodov a je celkovo šiestym najproduktívnejším nováčikom v NHL. Dvadsať bodov v nováčikovskej sezóne nazbierali v histórii Stars/North Stars pred ním len obrancovia Brad Maxwell (1977-78), Shawn Chambers (1988-89) a Matt Niskanen (2007-08).

Predchádzajúcimi nováčikmi mesiaca sa stali krídelník Los Angeles Kings Tanner Pearson (október), center Nashvillu Predators Filip Forsberg (november) a krídelník Calgary Flames Johnny Gaudreau (december).

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články