Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Chára nepôjde na operáciu, na zranenie sa nevyhovára

Kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára dementoval pre zámorské médiá slová generálneho manažéra slovenskej reprezentácie Otta Sýkoru, ktorý povedal, že musí absolvovať operáciu zlomeného prsta na ľavej ruke. Chára predstúpil pred novinárov dva dni pre prehre v siedmom zápase s Montrealom Canadiens, ktorá znamenala vypadnutie v semifinále Východnej konferencie NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nerád rozprávam o zraneniach. Našťastie v súčasnom stave nemusím ísť so zlomeným prstom na operáciu a verím, že to tak aj ostane," povedal Chára pre denník Boston Globe a zranený prst, ktorý bol hlavným objektom záujmu médií, schovával aj s celou rukou vo vrecku. V žiadnom prípade nechcem, aby zranenia mali ospravedlniť naše vypadnutie z play off. Viacerí sme neboli fit, ale to k hokeju a zvlášť k play off patrí. Určite to nie je príčina našej prehry, dodal obrovitý slovenský obranca, ktorý pre zranenie nemôže posilniť slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Bielorusku.

Chára sa zranil vo štvrtom zápase série s Montrealom a od týchto momentov pôsobil neisto. Nevyšiel mu najmä siedmy zápas, v ktorom viackrát jednoducho prišiel o puk, robil chyby a strelil si nešťastne vlastný gól, keď sa puk od jeho korčule odrazil za chrbát Tuukku Raska. Hral cez bolesť, ale vôbec to nebolo na ňom vidieť. On je ako vojak, na nič sa nesťažuje a vždy ide na 100 percent. Je to veľký líder a preto je náš kapitán, pochválil Slováka nemecký obranca Dennis Seidenberg, ktorý Bostonu chýbal pre zranenie.

Generálny manažér Bruins Peter Chiarelli nechcel veľmi Chárove zranenie rozoberať, ale priznal, že slovenský kapitán hral slabo. "Vyznalo by to ako výhovorka, keby som hovoril o zraneniach. Keď sa pýtate na Zdenov výkon, tak je pravda, že v závere série pôsobil unavene. Nehral tak dobre, ako by mal a je to jedna z príčin, prečo sme vypadli. Netýka sa to však len Zdena, ale ďalších piatich až desiatich našich hráčov. V žiadnom prípade na neho nezvaľujem vinu," povedal Chiarelli. Chára odohral v priemere 24 minút a 39 sekúnd na zápas, čo je len o 13 sekúnd menej ako v minulej sezóne. Každý kto si myslí, že Chára bol unavený je na omyle, dodal tréner Bostonu Claude Julien.

Po sezóne sa nechránenými voľnými hráčmi stali Jarome Iginla, Shawn Thornton, Chad Johnson, Corey Potter aj slovenský obranca Andrej Meszároš, generálny manažér Bruins zatiaľ nenačrtol ich prípadnú budúcnosť v Bostone.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články