Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ray Whitney ukončil kariéru

Počas nej odohral v NHL 22 sezón, jeho najväčším úspechom je zisk Stanleyho pohára s Carolinou v ročníku 2005/2006.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kanadský hokejista Ray Whitney ukončil vo veku 42 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. Počas nej odohral v NHL 22 sezón, jeho najväčším úspechom je zisk Stanleyho pohára s Carolinou v ročníku 2005/2006.

Štyridsaťdvaročný krídelník odohral 1330 zápasov v základnej časti profiligy a zaznamenal v nich dovedna 1064 kanadských bodov (385+679). Ďalších 108 duelov pridal v play off s bilanciou 21 gólov a 32 asistencií. "Dvadsaťtri rokov som mal tú česť zarábať si na živobytie hraním hokeja v NHL. Vytvoril som si mnohé priateľstvá, ponechal si veľa spomienok. V každom meste, v ktorom som pôsobil, privítali fanúšikovia mňa aj moju rodinu s otvorenou náručou. Nemôžem im byť za to viac vďačný," cituje portál tsn.ca Whitneyho slová.

Počas svojej bohatej zámorskej kariéry hral za Edmonton, Floridu, Columbus, Detroit, Carolinu, Phoenix, respektíve dnešnú Arizonu a uplynulé dva roky pôsobil v Dallase. V sezóne 2005/2006 sa výraznou mierou podieľal na zisku historicky prvého Stanleyho pohára pre Carolinu. Kanadu reprezentoval na štyroch svetových šampionátoch, na MS v Nemecku 2010 dokonca s kapitánskym "céčkom" na drese.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články