Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gáborík v rozhodujúcom zápase opäť zažiaril

Dnes v noci sa hral rozhodujúci zápas medzi Anaheimom a Los Angeles.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Marián Gáborík prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Los Angeles Kings nad Anaheimom Ducks 6:2 v rozhodujúcom siedmom zápase 2. kola play off NHL. Králi tak vyhrali celú sériu 4:3 na zápasy. Gáborík, ktorý je s bilanciou 9+6 najlepším strelcom a druhým najproduktívnejším hráčom play off, narazí vo finále Západnej konferencie na slovenskú dvojicu v drese Chicaga Blackhawks Michal Handzuš - Marián Hossa.

V hale Honda center sa nasmerovali hostia za víťazstvom už v prevej tretine, keď sa o tri góly postarali Justin Williams, Jeff Carter a Mike Richards. Keď v 35. minúte skóroval počas presilovej hry Gáborík, bolo to už 5:0 pre Kings. Potom síce Anhaeim znížil zásluhou Kyle Palmieriho a Corey Perryho, ale posledné slovo mal Tanner Pearson.

ANAHEIM - LOS ANGELES 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)

Góly: 38. Palmieri (Cogliano, Bonino), 44. Perry (Getzlaf, Lindholm) – 5. Williams (Richards, Vojnov), 9. Carter (GÁBORÍK, Toffoli), 16. Richards (King, Clifford), 23. Kopitar (Doughty, Clifford), 35. GÁBORÍK (Kopitar, Martinez), 54. Pearson (Carter, Williams). Brankári: Gibson (23. Hiller) - Quick, strely na bránku: 27:30. Diváci: 17.395.

(konečný stav série 3:4, postúpili LA Kings)

Slováci v akcii:

Marián Gáborík (Los Angeles) 1+1 - 2. hviezda zápasu

Zdieľajte:
Pridal: Martin Žigo
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články