Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cehlárik prispel k postupu do finále LM

Vo finále premiérového ročníka hokejovej Ligy majstrov sa stretnú švédske tímy Lulea Hockey a Frölunda Indians. Rozhodli o tom utorňajšie odvety semifinále play off.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Švédska Frölunda si vybojovala postup cez fínskeho šampióna Kärpät Oulu po výsledkoch 4:2 doma, respektíve 2:3 po predĺžení vonku. Lulea prešla cez AIK Skelleftea, keď po remíze 2:2 v úvodnom dueli zdolala na domácom ľade švédskeho majstra 3:2.

Asistenciou na víťazný gól k tomu dopomohol aj slovenský útočník Peter Cehlárik. Po bronze z juniorských MS má spoločne s Christiánom Jarošom na dosah ďalší veľký úspech na začiatku kariéry, ktorým je zisk premiérového titulu v Lige majstrov. Finále je na programe 3. februára na ľade Lulea Hockey. Rozhodla o tom tabuľka všetkých účastníkov semifinále, v ktorej mala Lulea vďaka štatistikám lepšie postavenie ako jej finálový súper.

Frölunda nezužitkovala na ľade Kärpätu v prvom semifinále dvojgólový náskok z prvého vzájomného duelu pri víťazstve 4:2 a po prehre 1:3 muselo o postupujúcom rozhodnúť predĺženie. V ňom vybojoval "indiánom" finálovú účasť gólom v presilovke Erik Gustafsson.

Aj druhý duel mal vyrovnaný priebeh. Domáca Lulea si po góloch Karla Fabriciusa a Daniela Zaara v prvej tretine vypracovala tesné vedenie 2:1, ktoré tretím gólom v presilovke potvrdil 87 sekúnd pred druhou sirénou Jan Sandström. Druhú asistenciu si pri jeho góle pripísal práve Cehlárik. Hoci sa hosťom zásluhou Martina Lundberga podarilo v čase 58:51 zdramatizovať stretnutie, do záverečnej sirény sa už nepresadili a z postupu sa tešili domáci.

Liga majstrov - semifinále, odvety:

Kärpät Oulu - Frölunda Indians 3:2 pp (1:1, 0:0, 2:0 - 0:1)
Góly: 5. Donskoi, 49. Pirnes, 50. Junttila - 8. Janmark, 66. Gustafsson
/prvý zápas 2:4, postúpila Frölunda /

Lulea Hockey - AIK Skelleftea 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Góly: 6. Fabricius, 15. Zaar, 39. Sandström (CEHLÁRIK) - 8. Heed, 59. Lundberg
/prvý zápas 2:2, postúpila Lulea/

finále (na 1 zápas): /miesto: Lulea/
3. februára: Lulea Hockey - Frölunda Indians

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články