Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomko a Zůbek na lavičke ,,oceliarov" skončili!

Po sérií nie príliš vydarených zápasov sa vedenie tímu HC Košice rozhodlo pre radikálne zmeny. Zodpovednosť ponesie tréner Anton Tomko a jeho asistent Pavol Zůbek.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

,,K tomuto kroku sme sa rozhodli po nevýrazných výkonoch mužstva od začiatku tohto roka. Zmenou trénerskej dvojice chceme dať zároveň mužstvu nový impulz a zlepšiť výkony celého tímu. Máme za sebou náročné obdobie, vrátane úspešného vystúpenia v hokejovej Lige majstrov a pred sebou nemenej náročný záver základnej časti i play off, v ktorom chceme uspieť čo najlepšie. Novú trénerskú dvojicu chceme predstaviť čo najskôr tak, aby mužstvo viedla už v piatkovom derby s Popradom," uviedol pre oficiálny klubový web prezident HC Košice Juraj Mondík.

Tomko viedol ,,oceliarov" od sezóny 2013/2014, v ktorej získal majstrovský titul. Predtým pôsobil v prvoligovom Bardejove, s ktorým sa prebojoval až do barážových súbojov o účasť v najvyššej súťaži, no v siedmom zápase proti Martinu jeho tím neuspel v samostatných nájazdoch. Rodák z Prešova odštartoval trénerskú kariéru v slovinskom HK Triglav Kranj, po návrate pôsobil v Prešove, neskôr v Žiline, kde v sezóne 2005/2006 ako asistent Milana Hovorku a Jána Šterbáka získal pre ,,vlkov" premiérový titul. Na striedačke Košíc pôsobil ako asistent v sezónach 2006/2007 a 2007/2008, v tej prvej sa tešil zo zisku bronzových medailí, v druhej zo striebra. V nasledujúcej sa stal hlavným kormidelníkom a s košickým kádrom získal prvý titul zo zlatého hetriku. V septembri 2009 odstúpil z postu hlavného trénera HC Košice a v polovici decembra už viedol Žilinu. Tomko bol i trénerom slovenskej reprezentácie do 20 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články