Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bývalý kapitán dvadsiatky sa po roku od autonehody pod vplyvom alkoholu vracia!

ŽILINA - Milan Kolena je späť! Bývalý center prvej formácie slovenskej dvadsiatky na MS sa po roku od autonehody, ktorú sám zavinil a ktorá mu spôsobila ťažké zranenia, vracia do hokeja
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Táto hlúposť mu takmer zničila karéru!

Pamätáte si na produktívny útok Réway (4G+6A) - Kolena (4G+4A) - Gríger (3G+7A) z MS juniorov na prelome rokov 2013/2014? Svojou produktivitou a presilovkami "naslepo" vtedy v piatich zápasoch našich výrazne zatienili útok s Daňom a Cehlárikom. S centrom tohto útoku a kapitánom nášho výberu Milanom Kolenom to však od hviezdnych MS išlo dolu vodou.

Ešte pred MS neuspel v nabitej konkurencii Slovana v KHL, na začiatku minulej sezóny sa nepresadil ani v majstrovských Košiciach a tak putoval do Martina.

Na ceste v obci Turčianska Štiavnička v okrese Martin sa mu v sobotu 15. novembra minulého roku stala osudná autonehoda! Pod vplyvom alkoholu prešiel do protismeru a narazil do stromu, pričom pri nehode sa zranili štyria ľudia. V krvi mu namerali 1,43 promile. Auto bolo také zdemolované, že ho museli z neho vystrihávať.

"Mal som trikrát zlomenú panvu, pomliaždené pľúca, slabší otras mozgu, ako aj pomliaždeniny na ľavej strane tela, odkiaľ prišiel náraz. Pred ním som si reflexívne dal pred tvár pravú ruku, na ktorej som mal zlomené obidve kosti a potrhané väzy. Liečba potom trvala dlhšie ako pri obyčajnej zlomenine“, prezradil Milan pre osporte.sk. " Keď som sa vrátil z nemocnice domov, mal som o 17 kilogramov menej."

Hrozilo mu väzenie, ale nakoniec uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste.

Po sérii zložitých operácií a dlhodobej rekonvalescencii je však späť! "Bolo to pre mňa kruté ponaučenie do života. Som však rád, že to dopadlo aspoň takto a všetci účastníci autonehody sú zdraví," povedal pre hokej.sk.

V lete začal trénovať a šancu mu teraz dáva tipsportligová Žilina, za ktorú včera nastúpil na prvý zápas.

Kolena na kolenách :) (zápas Slovensko - Nemecko z MS juniorov 2014)


Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet, hokej.sk, iihf.com, hokejonline.com, pluska.sk, osporte.sk, pravda.sk, TASR

Diskusia

Podobné články