Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar opäť úradoval, Zetterberg s hetrikom

Útočník Detroitu sa dostal na čelo kanadského bodovania Slovákov tejto sezóny NHL
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na pondelok v zámorskej NHL gólom a asistenciou k výhre Detroitu nad Buffalom 6:4. Domáci prehrávali po prvej tretine 0:3, no do konca druhej bolo aj vďaka presnému zásahu Tatara 3:3. O jedenástej prehre Sabres v riadnom hracom čase za sebou rozhodol v treťom dejstve hetrikom Švéd Henrik Zetterberg.

Domáci mali za sebou náročné stretnutia so St. Louis a Nashvillom a to sa odrazilo na ich koncentrácii v úvode duelu. Slabšiu chvíľku si vybral český brankár "červených krídiel" Roman Mrázek, ktorý zo siedmich striel dostal tri góly. Postupne ho prekonali Drew Stafford, Tyler Ennis a Chris Stewart. Po 14 minútach hry tak bolo 0:3, ale od toho momentu začal Detroit predvádzať inú hru. Red Wings následne súperovi už prakticky nič nedovolili, keď Mrázkov náhradník Tom McCollum do konca duelu čelil len ôsmim streleckým pokusom.

Domáci vyrovnali skóre za deväť minút druhej tretiny, na 3:3 upravil v polovici zápasu Tatar. Dvadsaťštyriročný krídelník sa presadil zásluhou aktívneho forčekingu, keď v útočnom pásme zobral puk Mattovi Ellisovi a rýchlou strelou švihom prekonal Jhonasa Enrotha v bránke Sabres. Detroit definitívne otočil duel vo svoj prospech v záverečnej časti hry, šiestym hetrikom v kariére sa o to postaral Zetterberg. Na jeho prvý gól mu asistoval aj Tatar, ktorý opäť potvrdil, že prežíva veľmi úspešnú sezónu. V noci na nedeľu prispel dvomi gólmi a asistenciou k triumfu nad Nashvillom, celkovo má v tomto ročníku profiligy na konte už 21 gólov a 34 bodov (21+13).

"Súper nás v úvode zahanbil. Dá sa povedať, že som to aj očakával, pretože sme mali za sebou dve ťažké stretnutia a po nich bolo náročné sústrediť sa hneď od úvodu. Moji zverenci však potom zapli na vyššie obrátky a zvrátili nepriaznivý priebeh v náš prospech. Druhú a tretiu tretinu sme hrali veľmi dobre," komentoval stretnutie tréner Detroitu Mike Babcock.

V drese Sabres asistoval pri úvodnom góle stretnutia slovenský obranca Andrej Meszároš, zadák Buffala zaznamenal aj dva plusové body, keď odohral takmer 20 minút. Na konte má v tejto sezóne odohratých 31 zápasov so ziskom 6 bodov (1+5).

Chicago nestačilo na domácom ľade na Dallas a prehralo 3:6. Hostia z Texasu rozhodli o svojom triumfe v záverečnej časti hry, ktorú vyhrali 3:0. Slovenský útočník domácich Marián Hossa bol spolu s autorom dvoch gólov Brandonom Saadom so siedmimi strelami najaktívnejším hráčom "čiernych jastrabov", ale na rozdiel od svojho spoluhráča brankára Kariho Lehtonena neprekonal.

"Je to jednoduché, dnes sme nehrali dobre v obrane. Prepadávali sme v defenzíve jeden proti jednému, čo kvalitný súper využil. Musíme na tom popracovať," krútil nespokojne hlavou chicagský kapitán Jonathan Toews.

Hráči New Yorku Rangers triumfovali na ľade Pittsburghu 5:2. Dvomi gólmi k presvedčivému skalpu prispeli Rick Nash a Derek Stepan. "Jazdci" sa vďaka druhému víťazstvu za sebou priblížili v tabuľke Východnej konferencie na rozdiel dvoch bodov práve na piaty Pittsburgh.

Dramatické stretnutie videli diváci vo Winnipegu, kde domáci zdolali Arizonu až po samostatných nájazdoch. Autorom víťazného gólu bol v tretej sérii rozstrelu Bryan Little. Jets zavŕšili siedmy duel za posledných 11 dní štvrtým víťazstvom za sebou.

Sumáre NHL:

PITTSBURGH - NEW YORK RANGERS 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Góly: 16. Crosby (Perron, Letang), 45. Perron (Bortuzzo, Letang) - 1. Nash, 7. Brassard (Klein, Zuccarello), 23. Nash (Brassard), 26. Stepan (St. Louis, Kreider), 47. Stepan (Kreider, St. Louis). Brankári: Fleury (26. Greiss) - Lundqvist, strely na bránku: 34:31, 18.668 divákov.

CHICAGO - DALLAS 3:6 (2:3, 1:0, 0:3)
Góly: 13. Kane (Seabrook, Bickell), 17. Saad (Sharp, Seabrook), 28. Saad (Toews, Hjalmarsson) - 7. Seguin (Sceviour, Jamie Benn), 11. Eakin (Jamie Benn, Goligoski), 20. Fiddler (Klingberg, Moen), 43. Eakin (Seguin, Jamie Benn), 51. Cole (Spezza, Klingberg), 59. Horcoff (Goligoski, Eakin). Brankári: Crawford - Lehtonen, strely na bránku: 41:34, 22.135 divákov.

WINNIPEG - ARIZONA 4:3 pp a sn (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 5. Little (Ladd), 22. Frolík, 50. Byfuglien (Scheifele), rozh. nájazd Little - 8. Ekman-Larsson (Doan, Hanzal), 54. Korpikoski (Stone, Yandle), 57. Rieder (Vermette, Doan). Brankári: Pavelec - Smith, strely na bránku: 30:31, 15.016 divákov.

DETROIT - BUFFALO 6:4 (0:3, 3:0, 3:1)
Góly: 21. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 25. Miller (Andersson, DeKeyser), 31. TATAR, 42. Zetterberg (Dacjuk, TATAR), 46. Zetterberg (Nyquist, Abdelkader), 52. Zetterberg (Quincey, DeKeyser) - 2. Stafford (Hodgson, MESZÁROŠ), 11. Ennis (Zadorov, Benoit), 14. Stewart (Ennis, Zadorov), 49. Ennis (Moulson). Brankári: Mrázek (14. McCollum) - Enroth, strely na bránku: 26:15, 20.027 divákov.

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (Detroit) 18:10 1 1 2 +2 2 0
Marián Hossa (Chicago) 20:09 0 0 0 -1 7 0
Andrej Meszároš (Buffalo) 19:39 0 1 1 +2 2 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články