Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Penguins prepustili GM Shera, Bylsma zatiaľ ostáva

Nenaplnenie cieľu Pittsburghu Penguins si vyžiadalo prvú obeť. Dlhoročný generálny manažér Ray Shero bol odvolaný a všetky oči sa teraz obrátili na trénera Dana Bylsmu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins odvolalo z funkcie generálneho manažéra Raya Shera. Na vypadnutie "tučniakov" z play off mal pôvodne doplatiť aj tréner Dan Bylsma, ale ten zatiaľ v tíme zostáva. O jeho odvolaní už vopred informovali viaceré zámorské médiá, vrátane oficiálneho webu nhl.com. Neskôr svoju správu opravili a informovali, že o funkciu prišiel iba Shero.

Bylsma prišiel na lavičku Penguins v priebehu sezóny 2008/09. Na konci ročníka sa klub z Pennsylvánie tešil zo zisku Stanleyho pohára, ktorý predtým Pittsburgh naposledy vyhral ešte v roku 1992. Počas šiestich rokov dosiahol s tímom bilanciu 252-117-32, s takmer 67-percentnou úspešnosťou je historicky najlepším koučom klubu v základnej časti. Shero pôsobil vo funkcii generálneho manažéra od roku 2006.

"Nový generálny manažér po nástupe do funkcie zanalyzuje prácu trénera Dana Bylsmu a jeho asistentov. Potom sa rozhodneme, či príde k výmene aj na poste kouča," uviedol prezident klubu David Morehouse.

Penguins boli so ziskom 109 bodov v aktuálnej sezóne druhým najlepším tímom vo Východnej konferencii po základnej časti. V play off však v konferenčnom semifinále nestačili na New York Rangers aj napriek tomu, že v sérii viedli 3:1 na zápasy. "Jazdci" troma víťazstvami za sebou zvrátili vývoj vo svoj prospech a v súboji o ligové finále si zmerajú sily s Montrealom.

Zdieľajte:
Pridal: Roland Hric
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články