Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ovečkin prekonal Bondru, skóroval aj Gáborík

Pre ruského útočníka to bol už 74. víťazný gól v drese Capitals.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Washingtonu zdolali v zámorskej NHL na svojom ľade Colorado 2:1 vďaka presnému zásahu Alexandra Ovečkina. Pre ruského útočníka to bol už 74. víťazný gól v drese Capitals, čím sa dostal na čelo historickej tabuľky klubu pred Slováka Petra Bondru.

Ovečkin rozhodol o triumfe Washingtonu na konci druhej tretiny svojim 22. gólom v sezóne. Brankár Braden Holtby sa na víťazstve podieľal 31 úspešnými zákrokmi. Colorado prerušilo trojzápasovú sériu duelov s plým bodovým ziskom.

Philadelphia si doma poradila s Tampou Bay 7:3, najvýraznejšie sa pod to s bilanciou 1+2 podpísal švajčiarsky obranca Mark Streit. "Letci" rozhodli v druhej časti hry, v ktorej zaznamenali až päť gólov. Český útočník Jakub Voráček si vďaka presnému zásahu a asistencii upevnil post lídra kanadského bodovania celej súťaže.

V poslednom zápase dnešného hracieho dňa, ktorý skončil len niečo málo po siedmej hodine rannej nášho času, sa tešil z víťazstva 2-0 nad Torontom aj náš Marián Gáborík. Los Angeles Kings nedovolili kanadskému mužstvu streliť ani jeden gól, čo znamená, že Martin Jones si pripísal na konto už svoju tretiu nulu, z desiatich odohraných duelov v prebiehajúcej sezóne. Do gólovej listiny sa nakoniec zapísal aj trenčiansky rodák. Aj keď do prázdnej brány, ale predsa strelil svoj štrnásty gól v sezóne a vedie tak gólovú tabuľku Kings.

NHL - výsledky:

Washington - Colorado 2:1

8. Beagle (Chimera, Wilson), 38. Ovechkin (Backstrom, Brouwer)- 31. Tanguay (Iginla, Hejda)

Philadelphia - Tampa Bay 7:3

7. VandeVelde (L.Schenn, Giroux), 17. Umberger (Read, Coburn), 22. Voráček (Streit, Giroux), 23. Bellemare (VandeVelde, Zotto), 28. Streit (B.Schenn, Simmonds), 29. B.Schenn (Streit, Voráček), 36. Raffl (Laughton, Simmonds)- 11. Stamkos (Johnson, Stralman), 36. Boyle (Paquette, Stralman), 42. Callahan (Drouin, Filppula)

Los Angeles - Toronto 2:0

1. Kopitar (Doughty, Carter), 59. Gáborík (Carter, Kopitar)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články