Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hossa prvou hviezdou zápasu, Kopecký strelil víťazný gól

V troch zápasoch zámorskej NHL v noci na pondelok sa predstavili dvaja slovenskí hokejisti a obaja potiahli svoje tímy k triumfom. Marián Hossa gólom a asistenciou pomohol k víťazstvu Chicaga nad Minnesotou v pomere 4:1, Tomáš Kopecký strelil víťazný gól Floridy v Edmontone.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hossa už v 5. minúte otvoril skóre súboja Chicago - Minnesota svojím deviatym presným zásahom v sezóne. Profitoval zo skvele realizovaného brejku, ktorý sám rozbehol a potom aj zakončil do odkrytej bránky po prihrávke Jonathana Toewsa. Skúsený slovenský útočník na konci druhej tretiny ešte asistoval pri góle Johnnyho Oduyu, ktorým švédsky obranca zvýšil už na 4:0 pre "čiernych jastrabov". Hostia dokázali už iba skorigovať nepriaznivý stav, päť minút pred koncom obral domáceho brankára Coreyho Crawforda o čisté konto Matt Cooke.

S bilanciou 1+1 si tak dal Hossa pekný darček k 36. narodeninám, ktoré oslávil v pondelok. "Pre nás je to cenné víťazstvo, lebo v uplynulých zápasoch sme podľa mňa nehrali ideálne," povedal zámorským novinárom slovenský krídelník, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. "Je dobré vedieť, že pred štvordňovou prestávkou, ktorá nás čaká, sú naše dobré zvyky opäť späť. Mali sme skutočne vydarený vstup do zápasu, čo je vždy dôležité a aj dnes sa to ukázalo byť kľúčom k víťazstvu," dodal Hossa, ktorý zaznamenal dva body (0+2) aj v predošlom dueli s Edmontonom. V aktuálnom ročníku má na konte 31 bodov (9+22) v 43 zápasoch. "Divosi" sa naďalej herne trápia, prehrali piaty zápas v rade a tretí za sebou v riadnom hracom čase. Mužstvo, ktoré mnohí experti radili pred sezónou vysoko, momentálne figuruje v tabuľke Západnej konferencie až na 12. mieste a na priečky zaručujúce účasť v play off stráca sedem bodov. Chicago je na tom opačne, v tabuľke je tretie, keď iba Nashville a Anaheim nazbierali viac bodov.

Druhý presný zásah v prebiehajúcej sezóne strelil Tomáš Kopecký, ktorého Florida zvíťazila v Edmontone 4:2. Slovenský útočník sa presadil v 46. minúte, keď nekrytý pred bránkoviskom zúročil prihrávku Dereka MacKenzieho od zadného mantinelu. Jeho gól mal navyše prívlastok víťazný. "Panteri" aj vďaka Kopeckému triumfovali v treťom zápase v sérii. Za Floridu skórovali Jimmy Hayes, Brian Campbell a Sean Bergenheim, o góly sa tak postarali tri rôzne útočné formácie plus obranca. "Takto sa vyhrávajú zápasy. V našej zostave neuvidíte 80- alebo 90-bodového hráča, no máme skupinu chalanov, ktorí bojujú a tvrdo pracujú. Máme štyri vyrovnané útoky, do útoku sa vedia zapojiť aj obrancovia a dnes sa to potvrdilo," spokojne konštatoval tréner Panthers Gerard Gallant.

Fanúšikovia Anaheimu si pred súbojom s Winnipegom najprv vychutnali slávnostné vyradenie osmičky legendárneho Fína Teemu Selänneho a potom oslávili aj vydreté víťazstvo "káčerov" 5:4 po nájazdoch. Ducks v zápase prehrávali 1:3 i 2:4, ale nakoniec otočili duel vo svoj prospech, keď rozhodujúci nájazd premenil v rozstrele obranca Sami Vatanen. Hlavnou hviezdou stretnutia však bol švédsky nováčik Rickard Rakell, ktorý strelil dva góly, na ďalšie dva prihral a premenil aj svoj nájazd.

EDMONTON - FLORIDA 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 25. Eberle (Hall, Schultz), 46. Pouliot (Roy, Nikitin) - 5. Hayes (Bjugstad, Jokinen), 27. Campbell (Ekblad, Jokinen), 46. KOPECKÝ (MacKenzie, Upshall), 56. Bergenheim (Fleischmann). Brankári: Scrivens - Luongo, strely na bránku: 33:27, 16.839 divákov.

CHICAGO - MINNESOTA 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Góly: 5. HOSSA (Toews, Saad), 8. Bickell (P. Kane, Richards), 32. Richards (P. Kane, Bickell), 39. Oduya (Toews, HOSSA) - 56. Cooke (Brodziak, Brodin). Brankári: Crawford - Bäckström, strely na bránku: 35:37, 21.809 divákov.

ANAHEIM - WINNIPEG 5:4 pp a sn (1:3, 1:1, 2:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 9. Rakell (Palmieri), 34. Jackman (Cogliano, Rakell), 47. Palmieri (Rakell, Vatanen), 58. Rakell (Maroon), rozh. samost. nájazd Vatanen - 8. E. Kane (Lowry, Enström), 10. Bogosian (Frolík, Scheifele), 15. Scheifele (Perreault, Byfuglien), 38. Ladd (Wheeler, Little). Brankári: Andersen - Pavelec, strely na bránku: 43:32, 17.356 divákov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články