Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Senzační Slováci! Bronz putuje domov po 16 rokoch!

Po 16 rokoch dostali Slováci príležitosť vybojovať medailu na juniorských MS. Svoju možnosť Slováci uchmatli všetkými desiatimi a zápas dokázali dotiahnuť do víťazného konca.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

Už v tretej minúte dali Slováci jasne najavo, že bez bronzu domov neplánujú ísť. Po prekazení rozohrávky sa krásnou strelou pripomenul David Šoltés, ktorý sa svoju gólovú pozíciu vďačil Robertovi Lantošimu. Neprešli ani dve minúty a po skvelej nahrávke Réwaya si vychutnal švédskeho brankára Rosandič. Asistencie si pripísal Skalický s Réwayom. Slovensko sa teda do zápasu dostalo vo vysnenej forme a naši mladíci švédskej reprezentácií ukázali prečo nám miesto v boji o bronz zaslúžene patrí. Švédi však nestratili v hre prehľad a pripomenuli sa skvelou kombináciou, ktorú zakončoval William Nylander. V prvej tretine sa Švédi dokonca dostali do presilovky 5-na-3, no presadiť sa nedokázali. Presilová hra však dodala švédskemu výberu sebavedomie a po neúspešnom vyhodení puku s pásma prinútil Godlu kapitulovať Jens Looke, asistoval Christoffer Ehn.

Začiatok druhej tretiny okorenil Réway s nájazdom na brankára, no napriek vydarenej kľučke sa mu skórovať nepodarilo. V druhej tretine prevládali na ľade Slováci, napriek nevyužitej presilovke však Slováci dokázali súpera prestrieľať a Švédsko ohrozilo Godlovu bránu v druhej tretine iba šesť krát. Na konci tretiny však po strašidelnom zákroku na ľade skončil Patrik Koyš. Slovákov teda v tretej tretine čakali početná výhoda.

Na začiatku tretej tretiny čakala našich hokejistov mimoriadna príležitosť preniesť zápas na svoju stranu. 5 minútovú presilovku nezačali ideálne, no Skalický nepekný zákrok Bergmana potrestal gólom, na ktorý mu asistoval náš kapitán Martin Réway a Erik Černák. K Švédom si pri bránení pristupovali poctivou a tvrdo odpracovanou defenzívou. O tom svedčí aj počet striel, za prvých 10 minút vystrelili na bránku tri korunky iba raz. V 58.minúte sa Švédi odhodlali k odvolaniu brankára, no po skvelej práci Réwaya v obrannom pásme sa do gólovej pozície dostal Patrik Koyš, ktorý nepekný zákrok na konci druhej tretiny potrestal gólom a defenitívne odpísal Švédov zo zápasu.

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články